2min

Tags in dit artikel

, , ,

Zo lang het duurde voordat de PSP eindelijk in de Amerikaanse schappen verscheen, zo snel hebben enthousiastelingen al nieuwe programmaatjes gemaakt die Sony’s handheld nieuwe functies geven.

Één van de nieuwe functies is de mogelijkheid om het chatprogramma IRC te installeren op de PSP. De maker Robert Balousek had slechts een dag nodig om een werkende client te maken van het chatprogramma.
"Toen ik op IRC zat, vertelde iemand dat hij het enorm cool zou vinden om bij een WiFi hotspot in de stad te kunnen chatten met mensen via IRC. Ik dacht dat ik daar wel voor kon zorgen en ben meteen begonnen met schrijven," aldus Balousek. Hij is momenteel al weer bezig met een nieuw project, waarbij hij gaat proberen om een client te schrijven voor het AOL Instant Messenger netwerk.


PSP IRC maakt het mogelijk om te chatten met de PSP

Een ander programmaatje dat reeds gemaakt is voor de handheld console is een programmaatje waarmee opnames van een TiVo digitale video recorder om te zetten naar het formaat waarmee de PSP kan werken.
Ook is er een applicatie waarmee de PSP gebruikt kan worden om elektronische boeken, ook wel ebooks genoemd, te lezen.
Weer een ander heeft een programma geschreven waarmee strips op de PSP bekeken kunnen worden. Het programmaatje haalt alle strips zelf van het internet.

Veel van de nieuwe programma’s zijn gebaseerd op de ingebouwde webbrowser van het racespel "Wipeout Pure". Standaard gaat deze browser naar een site van Sony, maar door wat netwerkinstellingen te veranderen kan de browser naar een internetportal gestuurd worden.
Sommige fans hebben reeds van deze portalen opgezet die een layout hebben die op het schermpje van de PSP past.

Het is opvallend dat de nieuwe handheld console al zo snel omarmd wordt door hackers. Hoewel er weinig consoles zijn die niet hun eigen linuxversie hebben, duurde het meestal een tijdje voordat deze versies ook daadwerkelijk verschenen.
Een aantal hobbyisten hebben nu op de site PS2dev.org een oproep aan Sony gedaan om mee te werken aan een open-source community voor de nieuwe PSP. Volgens deze mensen kan het de populariteit van de PSP alleen maar ten goede komen.

Hieronder nog een aantal links naar de programma’s die in dit nieuwsbericht langskwamen:
– IRC voor de PSP
– TiVo converter
– ebook reader voor de PSP
– Comic Reader voor de PSP