1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In een poging zoveel mogelijk mensen warm te maken voor haar nieuwe console, heeft Microsoft weer een nieuwe geheimzinnige reclamecampagne opgestart. De nieuwste campagne heeft ook een eigen website en heet HEX168.

De campagne draait dus zogezegd rond het woord HEX168. 168 is het heximale getal voor 360. Verder heeft Microsoft een symbool gemaakt dat bestaat uit een hexagon met daaromheen vier delen van een cirkel. Op drie zijden van de hexagon staan de de romeinse cijfers 1, 6 en 8. Het geheel wordt verder begeleid door de tekst: "The Beginning is Nigh", oftwel "Het begin is nabij".

Microsoft heeft het groots aangepakt, want het symbool begint inmiddels overal op te duiken in Amerika. Het symbool is te zien op gebouwen en op stranden en in parken en ook op vrachtwagens. De tekst is ook terug te vinden op onder andere bioscopen.

Uiteraard is de website ook weer voorzien van een countdown timer. Gezien de omvang van de hele campagne zal er deze keer naar verwachting nog meer mensen bereikt worden dan met de vorige OrigenXBOX campagne. Het wordt de komende tijd dus weer raden en gissen over hoe en wat, maar waarschijnlijk zal de uitkomst pas bekend worden als de timer op nul komt te staan.

Meer foto’s zijn te vinden op de site van Kotaku