1 min

Tags in dit artikel

, ,

AMD heeft meegedeeld dat het haar Athlon 64 FX-60 per direct beschikbaar heeft. De dual-core processor is echter niet goedkoop, want bij een afname van 1.000 stuks, betaalt de koper een prijs 1.000 dollar per stuk.

De FX-60 heeft een kloksnelheid van 2,6GHz en dat is 0,2GHz minder dan de FX-57. Net als deze laatste processor is ook de FX-60 op een 90nm proces gefabriceert. De FX-60 ondersteunt verder DDR SDRAM in dual channel configuratie tot een snelheid van 400MHz. Beide cores van de processor hebben verder 1MB aan L2 cache ter beschikking.

NVIDIA meldt verder dat gamers gerust over kunnen gaan tot de aanschaf van deze nieuwe processor. Tot voorkort was er met dual-core processors niet heel veel snelheidswinst te behalen in games, maar NVIDIA zegt dat er genoeg games op stapel staan die gebruik maken van multi-threading. Daarnaast heeft NVIDIA in haar laatste drivers betere ondersteuning voor dual-core processors ingebouwd.

De FX-60 zal moeten concurreren met de Pentium Extreme Edition 955 die recentelijk door Intel is uitgebracht. Deze 65nm processor met een kloksnelheid van 3,46GHz kost 999 dollar.
Een review van de FX-60 is te vinden op de site van Hexus.net

Wij bedanken Thrillseekah en rikadoo voor het insturen van deze tip!