2min

Tags in dit artikel

, ,

De derde keer dat deze rubriek verschijnt inmiddels. Deze week nemen we een leuke iPod accessoire onder de loep, dit in combinatie met een leuk hoesje voor de mp3-speler. Verder bespreken we nog een gouden usb-stick en het eerste bluetooth horloge.

Ysdesign, een Japans bedrijf stelde eind 2005 een aantal leuke hoesjes voor die je iPod bedekken met staal. De hoesjes dragen dan ook de naam hardcase, dus kras- en deukvrij zal je mp3-speler wel blijven. Door de taalbelemmeringen is er echter niet veel informatie te vinden over deze hoesjes. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat we ze nooit in Europa zullen vinden. Meer foto´s en info over de hoesjes vind je op deze, helaas wel Japanse site.

Een gadget van Nederlandse makelei is deze usb-stick, in de handel gebracht door White Lake. Hij kost maar liefst 3.000 euro. Volgens de eigenaar van het bedrijf is er vraag naar dit product. Toen ze vorig jaar een speciale usb-stick met een logo als cadeau gaven waren meerdere mensen geïnteresseerd in meerdere exclusieve producten. De stick wordt met de hand gemaakt door goudsmid Erwin de Vroome uit Eindhoven. Misschien iets voor de overheid, het lijkt me niet dat werknemers dit usb-stickje zullen verliezen.

Op Techzine kon je reeds lezen over een accessoire die het mogelijk maakt accessoires van de oude iPod´s op de iPod Nano te gebruiken. Nu is dit ook mogelijk met de iPod Shuffle. Opnieuw gelden verschillende beperkingen, vanwege de verschillende soorten software die op de iPod´s staan. Dit apparaat, geproduceerd door Kensington kent echter nog meer beperkingen. Alle apparaten die de iPod besturen zijn hier niet mee te gebruiken. Apparaten die reageren op een signaal van de iPod wel.

Deze horloge, geproduceerd door Seiko moet de allereerste zijn met bluetooth. Het apparaatje kan de batterijduur van de gsm laten zien en je waarschuwen wanneer je een bericht hebt ontvangen. De horloge kan zelfs de afzender en het onderwerp van een sms-bericht laten zien, hiervoor moet echter speciale software op de gsm geïnstalleerd worden. Een handig apparaatje dus, maar tot nu toe enkel een prototype.

Deze wekker zorgt echt dat je wakker wordt. Dit kereltje vereist logisch inzicht. Hij spuugt een aantal puzzelstukken uit en stopt pas met rinkelen wanneer alle stukken op de juiste plaats zitten. Niet moeilijk zou je denken, maar ´s morgens is dit een haal ander verhaal. De prijs van het apparaatje is 52 dollar.

Dit waren ze dan alweer, we bedanken phsos250, -ko-, Digital en King voor het insturen van verschillende gadgets. Natuurlijk kan je nieuwe gadgets altijd insturen via pm en voor opmerkingen, kritiek kun je terecht op hetzelfde adres.