2min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week zien we in de gadget roundup een bol die bepaalde geuren kan nabootsen en een iPod accessoire. Daarnaast wordt er nog een nieuwe manier besproken om je hond niet kwijt te raken tijdens het wandelen.

Deze usb-gadget is uitgevonden door een Japanner en moet de radio een extra ervaring meegeven. In de bol zitten zes parfums die gemixed kunnen worden. Wanneer de Aroma Geur, want zo heet hij, aangesloten is op een pc kan een radiostation verschillende parfummengsels doorsturen naargelang het liedje dat speelt. Op die manier krijg je heel wat leuke effecten. De Aroma Geur zou in oktober verkrijgbaar in Japan zijn voor zo´n 430 dollar.

Er bestonden reeds leibanden met een ingebouwde GPS-ontvanger. Via de computer kon je dan zien waar je hond uithangt wanneer hij nog maar eens is weggelopen. Dit toestelletje zorgt ervoor dat je geen computer meer nodig hebt. Op het schermpje kan je namelijk zien waar je hond uithangt in een straal van zo´n anderhalve kilometer. Tevens kan je instellen dat wanneer de hond een bepaalde grens overschrijdt er een alarm afgaat. Wanneer de hond meer dan anderhalve kilometer verder is zal je helaas wat meer moeite moeten doen om te weten waar hij is.

Wanneer je de features ziet die deze iPod accessoire biedt lijkt dit een zeer mooie gadget. Hij kan echter wat minder dan je verwacht. De Bluepod voorziet je iPod van een Radio en Bluetooth. Met de draadloze bluetooth verbinding mag je echter niet verwachten dat je een draadloze hoofdtelefoon kan gebruiken. Het enige wat je ermee kan doen is het nummer dat je gsm belt op je iPod laten verschijnen, waarna het geluid ook onmiddellijk stiller wordt gezet zodat je kan bellen. Ik heb al nuttigere iPod accessoires gezien…

Dit waren ze alweer voor deze week. Wanneer je over deze gadgets wil discussiëren, of indien je zelf nog een hele leuke gadget hebt gezien kan je deze altijd besproken worden in het Telefonie en Gadgets subforum. Wanneer je nog een leuke gadget gezien hebt die je in deze roundup zou willen zien kan deze nog steeds ingestuurd worden via pm.

We bedanken compi en Buttervlieg voor het insturen van verschillende gadgets!