1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het nieuwe Office e-mailprogramma Outlook 2007 krijgt een aantal nieuwe functionaliteiten zoals integratie van RSS en een nieuwe aparte functie; het versturen en ontvangen van SMS-jes.

Het spreekt voor zich dat gebruik van de SMS-functie niet gratis is. Als je wilt SMS-en zul je een abonnement nodig hebben. Deze is te verkrijgen bij de mobiele operator die tevens een webservice aanbiedt waarmee Outlook mee kan communiceren. Amerikaanse operator Verizon heeft al toegezegd de service aan te gaan bieden.

Microsoft Nederland weet nog niet duidelijk met welke providers ze zullen gaan samenwerken voor de nieuwe functie.

Gebruikers kunnen binnen Outlook ook luisteren naar ontvangen voice-mailberichten. Ook kunnen gebruikers van Outlook 2007 via hun mobiele telefoon e-mailberichten bekijken en gemaakte afspraken verzetten dankzij de integratie met Exchange Server.

Ook mensen die niet over een smartphone bezitten kunnen SMS-berichten versturen. SMS-berichten kunnen verstuurd worden naar elke soort mobiele telefoon met Outlook 2007. Als de ontvanger van een sms-bericht antwoordt met zijn/haar mobiele telefoon, wordt het tekstbericht automatisch naar de Outlook-inbox van de verzender gestuurd. De lengte van het bericht doet er ook niet toe, want Outlook 2007 deelt ze allemaal in aparte SMS-berichten.

Kosten voor het versturen van SMS-berichten via Outlook 2007 heeft Microsoft nog niet bekendgemaakt.