1 min

OutSystems laat aan Techzine weten een nieuwe solution template te brengen naar de Microsoft Azure Marketplace. Deze belooft het eenvoudiger te maken de snelheid van OutSystems’ low-code applicatieontwikkeling te combineren met de resilience en services van Microsoft Azure.

De oplossing realiseert een naadloze koppeling tussen de twee omgevingen en integreert direct met Azure Active Directory en Azure SQL-database, voor betere beveiliging en prestaties. Ook moet de oplossing van OutSystems snel op Azure in gebruik te nemen zijn, is er integratie met veel Azure-diensten en zorgt auto-scaling van het OutSystems-platform voor extra betrouwbaarheid.

Het bedrijf geeft aan dat klanten voor digitale projecten een cloud stack nodig hebben die apps op een efficiënte manier leveren. Met de nieuwe template moet het eenvoudiger zijn om veilige, schaalbare en enterprise-brede apps te maken. Hierbij wordt er gebruikgemaakt van de snelheid van OutSystems’ low-code ontwikkeling en dient Azure als de fundering van de applicaties.

Volgens OutSystems leidt zijn platform tot vijf tot tien keer snellere levering van applicaties. Gebruikers van het Low-Code Platform realiseren zo niet alleen een snellere go-to-market, maar kunnen ook beter reageren op marktkansen. Gezamenlijke klanten moeten uiteindelijk apps van hogere kwaliteit leveren, door innovatieve mogelijkheden voor applicaties te gebruiken.

Focus Azure

Van de bestaande cloudproviders wordt Azure gezien als een platform dat veel focust op ontwikkelaars. Dat toonde Microsoft onlangs nog aan, begin juni werd GitHub gekocht voor 7,5 miljard dollar. Ook de stap van OutSystems onderstreept die toewijding, al gaat het hier vooral om het versimpelen van ontwikkelwerk.