min

Tags in dit artikel

, , ,

Onze forummod el_machia was zo vriendelijk een aantal hebbedingetjes die tot zijn vakgebied behoren te bespreken. Deze Gadget Roundup gaat dan ook enkel over digitale camera´s. De Diamond IXUS, de gold-plated Minox DC1011 en de Olympus 3D Wood Camera worden behandeld. Elk een uniek staaltje techniek.

Voor de tiende verjaardag van het Canon IXUS gamma bracht Canon een speciale diamanten editie uit. De Diamond IXUS is bezet met zo’n 380 diamanten en de kostprijs wordt geschat rond £27.000 of een slordige €40.000. Bovendien zijn er maar 10 exemplaren van geproduceerd. Zo’n camera is dus niet weggelegd voor de doorsnee consument. De tien camera´s worden via eBay geveild en de opbrengst gaat naar het Rode Kruis. Euh, brengt iemand Posh Spice op de hoogte?

Nog een camera waar zeg maar iedereen van ons slechts kan van dromen. De Minox DC1011 Carat is beplaat met 24-karaatsgoud en 10 diamanten die de lens omringen. Het is bovendien een 10.1-megapixel camera met een 2.5-inch lcd-scherm. Je krijgt in dit geval dus echt waar voor je geld. Over de prijs is nog niets bekend. Zie je jezelf nu al met zo’n ding over de straat rondlopen en foto’s van je vrienden nemen? Of je zo’n bling-bling wel wilt kopen valt te betwijfelen.

Als laatste digitale camera hebben we de Olympus 3D Wood Camera. Zoals je dus al kunt lezen gaat het om een Olympus met een houten behuizing. Omdat het bedrijf vond dat digitale camera’s vaak op estetisch niveau teleurstellen, produceerden ze de eerste digicam met houten behuizing. Naar het schijnt is het toestel, naast haar exclusieve look, ook nog eens enorm stevig. Het bedrijf beweert zelfs dat de houten behuizing harder is dan de kunststoffen die over het algemeen gebruikt wordt bij elektronische apparaten. Helaas moeten we je teleurstellen, dit model komt voorlopig niet in productie. Het toestel wil enkel aantonen wat de hedendaagse mogelijkheden zijn van nieuwe technologie. Of het dingetje blijft drijven, mag je zelf uitproberen.

Dit waren ze alweer voor deze week. Wanneer je over deze gadgets wil discussiëren, of indien je zelf nog een hele leuke gadget hebt gezien kan je deze altijd besproken worden in het Telefonie en Gadgets subforum. Wanneer je nog een leuke gadget gezien hebt die je in deze roundup zou willen zien kan deze nog steeds ingestuurd worden via pm. Ook gadget.nl kan je de laatste nieuwe gadgets aanbieden.