Abonneer je gratis op Techzine!

De drie gadgets die we deze week bespreken hebben alledrie te maken met iets visueels. De eerste geeft foto´s wel op een heel speciale manier weer. De tweede is een designbed en de derde kan op twee manieren worden opgevat. Deze rolstoel verandert letterlijk de visie van de gebruiker, en oogt tevens mooier dan varianten.

Met deze fotolijst maak je zeker en vast indruk op je vrienden. Het is namelijk mogelijk je foto´s in een paar simepele stappen naar drie dimensies om te zetten. In het pakket zit software waarmee je je digitale foto´s kan omzetten en afdrukken. Deze stop je dan achter de speciaal meegeleverde lens. Het speciale is dat, wanneer je de foto in de lijst zet, ze driedimensioneel wordt weergegeven. In een kit zit de software, één fotolijst, een lens voor portretfoto´s en een lens voor landschappen. Dit alles kost je 25 dollar of zo´n 20 euro.

Deze "gadget" is van de Nederlandse ontwerper Janjaap Ruijssenaars en laat je zweven zonder enige vorm van drugs. Dit bed creëert een magnetisch veld die het boven de grond laten zweven. Het geheel wordt op zijn plaats gehouden door vier dunne staalbakeltjes en kan maar liefst 900 kilo dragen. Lijkt dit bed je perfect, dan zal je toch wel de loterij moeten winnen. Voor het grote model betaal je maar liefst 1.2 miljoen euro. Een kleiner model, één vijfde van het oorspronkelijke kost je 115.000.

Er bestaan reeds verschillende rolstoelen waarin je recht kan staan, maar meestal zijn dit lompe, lelijk ogende bakken die geen comfort bieden. Deze lijkt een beetje op de Segway, en is specifiek bedoeld voor gehandicapten. Het voordeel van deze "rolstoel" is dat je veel meer vrijheid hebt. Je armen kunnen bewegen en hij is veel wendbaarder dan de meeste gangbare staande rolstoelen. Een prijs, en of het apparaat al echt in productie is vinden we niet.

Dit waren ze alweer voor deze week. Wanneer je over deze gadgets wil discusiëren, of indien je zelf nog een hele leuke gadget hebt gezien kan je deze altijd besproken worden in het Telefonie en Gadgets subforum. Wanneer je nog een leuke gadget gezien hebt die je in deze roundup zou willen zien kan deze nog steeds ingestuurd worden via pm.

We bedanken compi voor het insturen van verschillende gadgets!