2min

Rackspace en Pure Storage hebben samen een nieuwe oplossing gelanceerd voor gebruikers van een hybride cloud. Het gaat om de Ultra-Fast Performance Rackspace Block Storage-oplossing. De oplossing combineert de opslagtechnologie en het partnerprogramma van Pura Storage met de managed services en hybride IT-expertise van Rackspace. 

De oplossing is gericht op gebruikers van de hybride cloud die mission-critical workloads naar de cloud migreren, schrijft ZDNet. “Dit draait echt om die bedrijven die uit de opslag-management willen komen, maar de mogelijkheden op enterprise-niveau willen behouden, ultra-snelle prestaties willen hebben en een hoge up-time willen hebben”, aldus Jack Hogan, VP van Technology Strategy bij Pure Storage.

Oplossing

Ultra-Fast Performance Rackspace Block Storage biedt klanten snelle toegang tot hun opslag, hybrid-cloud connectiviteit en een lage latency voor workloads als e-commerce, databases, disaster recovery, kunstmatige intelligentie, machine learning en het Internet of Things. Als klanten deze workloads naar de infrastructuur van Rackspace migreren, zou het hen moeten helpen om de hoge prestaties en beschikbaarheid te behouden, met uitgebreide data portability op meerdere platformen.

De belangrijkste voordelen van het nieuwe aanbod omvatten onder meer de hulp van Rackspace bij het migreren, beveiligen en optimaliseren van de hybride cloud-omgevingen, evenals de beveiliging van Pure Storage op enterprise-niveau. “Rackspace heeft altijd geloofd dat klanten op een reis van meerdere decennia zijn van de ene form factor naar de ander, van een on-premise wereld naar een cloud-wereld”, aldus¬†Prashanth Chandrasekar, SVP en GM bij Rackspace.

AWS

Eerder dit jaar lanceerde Rackspace ook al een belangrijke uitbreiding van zijn managed diensten voor Amazon Web Services (AWS). Dat was een suite aan diensten ontworpen om bedrijven te helpen bij de adoptie van Amazon Aurora, Amazon Redshift, AWS Glue en Amazon Athena. De dienst moet klanten helpen om snel en eenvoudig datasets voor te bereiden, te laden en te doorzoeken. Ook moeten de operationele kosten en tijd naar de markt worden verlaagd.