2min

Pure Storage heeft zijn aanbod van as-a-service-aanbod verder uitgebreid. Met deze uitbreiding wil de storagespecialist de beheerde diensten aantrekkelijker en toegankelijker maken voor bedrijven.

Volgens Pure Storage is het doel van de de uitbreiding van het Storage-as-a-Service-pakket dat bedrijven makkelijker toegang kunnen krijgen tot storage- en compute-diensten vanuit een cloudomgeving. Daarnaast anticipeert Pure Storage hiermee op de groei van as-a-service-diensten die voor de komende jaren wordt verwacht.

Meer concreet lanceert Pure Storage nu een aantal beheerde diensten die lager zijn geprijsd en diensten die storage en rekenkracht met elkaar samenbrengen. Op deze manier zijn klanten straks in staat de kosten omlaag te brengen en hun technologie up-to-date te brengen. Bovendien kunnen klanten op deze manier makkelijker de cloud omarmen.

Toegevoegde diensten

De binnen Services Catalog toegevoegde diensten zijn onder meer een Block Service, Capacity Tier, Performance Tier en een Ultra Tier. De Block Service helpt klanten de juiste storage te kiezen voor hun applicaties. Dit moet het proces versimpelen en kosten doen besparen.

De Capacity Tier biedt eenvoudigere mogelijkheden voor opschaling. Dit moet klanten minder problemen geven om cloudgebaseerde storage te gebruiken. Klanten kunnen hiermee block-capaciteit gebruiken met een minimum van 200 TiB. Andere tiers behouden nog hun minimale verplichte afname van 50 TiB.

De Performance Tier moet de ontwikkeling van hybrid- en multicloudomgevingen verder versnellen. De nu aangeboden Premium Tier moet gespecialiseerde Tier 1 workloads ondersteunen, zoals containers en test- en ontwikkelapplicaties. De Ultra Tier is ten slotte ontworpen voor in-memory databases.

Distributie

De Pure-as-a-Service-diensten worden aangeboden via de partners van Pure Storage en volgens een abonnementsmodel. Met dit abonnementsmodel betalen klanten alleen voor wat zij daadwerkelijk gebruiken en kunnen zo veel beter op kosten besparen.

Tip: Datavirtualisatie is het nieuwe doel van Pure Storage