2min

Tags in dit artikel

, ,

We beginnen deze week met ’n licht voorgerechtje: een geflambeerd lichtspeeltje, overgoten met een retrosausje. Dit wordt gevolgd door het hoofdgerecht: gegrilde hamster in rad met USB garnituur. Eindigen doen we met een lekkere kop koffie in een wel heel originele kop. Smakelijk!

Deze week beginnen we met ’n leuk speeltje met een retro achtergrond, de Zappit. De gadget werkt volgens het principe van pong en is leuk voor mensen die 35 jaar na de release van het concept nog altijd niet genoeg van de game kunnen krijgen. Alhoewel, een spelletje pong is nog altijd wel eens leuk met vrienden, voor even dan. De gadget is eigenlijk niet meer dan een stuk plastic met wat LED’s erin. Het is de bedoeling dat je op tijd op de juiste knop drukt als het lichtje eraan komt, zodat het teruggekaatst wordt. De speler die het eerst vijf punten haalt, wint. Verkrijgbaar voor 14 euro.

Als je altijd al een huisdier hebt willen hebben, maar je geen zin had om het dier te verzorgen, dan is dit dé oplossing voor jou. De USB-hamster. Dit kleine vriendje draait rond in zijn rad, en hoe sneller jij typt, hoe rapper het beestje ronddraait in zijn rad. Enige vereiste is Windows XP of 2000 en een USB aansluiting. Je moet er wel iets voor over hebben, de hamster kost namelijk 35 euro. De Techzine redactie is verder nog druk bezig met het achterhalen van het nut van deze gadget.

Het tweede USB-gadget van deze week en meteen ook het laatste is de koffiekopmuis. In de bodem van de koffiekop zit een optische sensor verwerkt, waardoor dit gekke ding ook meteen dienst doet als muis. De kop houdt meteen ook je drankje warm, dankzij een ingebouwde heater die zijn energie uit de USB-aansluiting haalt. Klikken doen je dan weer door de kop op tafel te drukken, niet echt handig als het op morsen aankomt dus. De kop heeft een inhoud van 150 ml en is nog niet te koop. Het is in ieder geval riskant om met dit gadget ook effectief aan de slag te gaan, voor je het weet vergeet je dat aan het ding een kabel hangt, met alle gevolgen vandien. Op eigen risico dus.

Zo, dat was het dan voor deze week, hopelijk heb je er van genoten. Gadgets bespreken kan je in het Telefonie & Gadgets subforum, kom je zelf ’n leuke gadget tegen, laat dan niet na om een pm te sturen. Neem ook zeker eens een kijkje op gadget.nl voor andere leuke gadgets. Tot volgende week!