min

Tags in dit artikel

, , , ,

Behalve de vorige week aangekondigde kaarten in de 8800 serie is uit roadmaps van NVIDIA inmiddels ook bekend dat er in deze serie ook een 8800 Ultra uit gaat komen. Volgens de berichten zou dat al op 15 mei moeten zijn.

Volgens een bericht op het forum van VR-Zone zou NVIDIA de 8800 Ultra bevestigd hebben tijdens een telefonische conferentie. De eerste reviewexemplaren zouden vanaf 1 mei verspreid worden, terwijl de hardcore gamers vanaf 15 mei in de winkels hun geld kunnen gaan uitgeven.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat voor een kaart de 8800 Ultra nou precies is. Het is min of meer bevestigd dat het om een kaart met een enkele chip gaat, terwijl de geruchten gaan dat het juist om een kaart gaat die uit twee 8800 kaarten bestaat, in de stijl van de 7950 GX2. Het enige wat wel bekend is gemaakt door NVIDIA is dat de kaart gebaseerd is op dezelfde G80 core die ook in de GeForce 8800 GTX terug te vinden is.

Overigens gaat de technologische vooruitgang ook gepaard met vooruitgang op het gebied van prijsvorming, alhoewel sommigen de verwachte prijs van 999 dollar eerder een achteruitgang zullen vinden. In ieder geval zou NVIDIA volgens andere geruchten tegelijkertijd met deze kaart in mei ook een nieuwe driver voor Vista uitbrengen die DX10 en SLI ondersteunt.