Abonneer je gratis op Techzine!

VALVe zit met een flink probleem nu haar STEAM distributie- en verificatieplatform is gecrackt door een cracker genaamd "MaddoxX". De cracker heeft inmiddels toegang tot diverse gegevens, waaronder creditcardgegevens en interne pagina’s. De man eist nu losgeld van bedrijven die gebruikmaken van het Cafe programma van STEAM.

Al sinds STEAM op de markt is ligt het al onder vuur, sommige gebruiker klagen over een slechte klantenservice, terwijl anderen hun legale games niet konden spelen. Ook werden reeds eerder accounts gesloten, verwijderd en gecrackt, maar nu lijkt het echt goed mis te zijn. Volgens een post van MaddoxX op het forum van emp.damage-web.net heeft hij het beveiligingssysteem van Valve omzeild en toegang tot flink wat data, waaronder screenshots van internet VALVe websites, een deel van de Cafe directory, Error logs, creditcardinformatie van klanten en financiële gegevens over VALVe.

Momenteel lijkt het erop dat alleen deelnemers aan het Valve Cyber Café Program in gevaar zijn. Het Café programma is bedoeld voor internetcafé’s die een abonnement willen op STEAM en dit hun klanten willen aanbieden. MaddoxX claimt echter overal toegang te hebben en heeft een lijst met login details voor de VALVe servers online gezet. Het is niet duidelijk of MaddoxX zijn beweringen ook hard kan maken, maar gebruikers van STEAM kunnen het beste hun creditcardgegevens in de gaten houden de komende tijd.


Café eigenaren met een abonnement op STEAM hebben echter al verontrust gereageerd en sommigen stuurden mails naar MaddoxX, waarin ze hem smeken om de gegevens niet openbaar te maken.
"Geloof me, niemand wil VALVe meer een oor aan naaien dan de bedrijven die momenteel deelnemen aan het café programma. We schrapen de centen bij elkaar om elke maand rond te komen, terwijl VALVe miljoenen aan ons verdient. Het enige wat ik vraag is om de gegevens uit de café directory in een volgende release aan te passen. Geef alsjeblieft de CC informatie niet vrij, voor de café’s die niet zo goed geïnformeerd zijn", aldus een bezorgde café eigenaar in een mail, die MaddoxX openbaar heeft gemaakt.

MaddoxX is echter niet van plan om zomaar aan dat verzoek gehoor te geven. In een bericht op de website laat hij weten dat café eigenaren contact met hem kunnen opnemen. Als die niet met een goed aanbod komen, dreigt hij alle klantgegevens openbaar te maken. Het ziet er dus naar uit dat er momenteel losgeld gevraagd wordt door VALVe. Het bedrijf zal nu niet alleen haar klanten moeten informeren en de schade proberen te beperken, maar tegelijkertijd ook boze café eigenaren geruststellen en een cybercrimineel zien te stoppen.