1 min

Tags in dit artikel

,

In een interview laat de baas, Randy Pitchford, van ontwikkelaar Gearbox weten dat Valve in zijn ogen meer winst van Steam krijgt dan gebruikelijk.

Steam is een PC download-service waarmee je online volledige games kunt kopen en deze gelijk kunt downloaden. Pitchford denkt dat het beter is als Steam een zelfstandig bedrijf wordt. Zo zouden er veel belangenverstrengelingen voorkomen worden.

Volgens Pitchford helpt Steam ons wel, maar zijn het ook geldwolven. "Valve buit de gebruikers van Steam op een oneerlijke manier uit. Valve zou namelijk veel meer winst krijgen dan ze eigenlijk zouden mogen hebben".

Pitchford die met Gearbox verantwoordelijk is voor enkele uitbreidingen voor Half-Life van Valve en ook de eerste Half-Life naar de Dreamcast heeft gepoort, is toch zijn vertrouwen in Valve een beetje verloren. Hij zei dat als hij iemand niet meer zo goed vertrouwd dan is het Valve wel.

Pitchford meldde in het interview ook nog het één en ander over de moeilijke tijden van de PC als gamingplatform. Het flexibele maar krachtige platform zou van de ene kant problemen opleveren bij de gemiddelde burger, maar zou juist door zijn flexibiliteit ook sterk zijn.