2min

Tags in dit artikel

, ,

Box, specialist op het gebied van cloudgebaseerd content management en cloudopslag, heeft zijn beveiligingstool Box Shield onlangs van een update voorzien. De update richt zich vooral op nieuwe functionaliteit voor het ontdekken van malware.

De oplossing Box Shield van de cloudgebaseerde content management- en opslagspecialist moet gebruikers het mogelijk maken om geautomatiseerd of handmatig beveiligingsclassificaties en -policies toe te passen op hun in Box opgeslagen content en data. Daarnaast zorgt de security-dienst er met machine learning ervoor dat beheerders automatisch worden gewaarschuwd wanneer zij abnormaal gedrag voordoet binnen een gebruikersomgeving.

Functionaliteit recente update

Met de nu uitgebrachte update wordt niet meer alleen verdacht gedrag geanalyseerd, maar ook bescherming toegevoegd die klanten moet beschermen tegen het uploaden van kwaadaardige content. Zo wordt het nu mogelijk dat eindgebruikers veilig bestanden kunnen inzien en bewerken in Box doordat de tool de veiligheidsrisico’s van deze content realtime aangeeft.

Verder zorgt Box Shield er nu voor dat gebruikers automatisch worden beperkt in het downloaden en delen van geïnfecteerde bestanden. Hierdoor wordt automatisch verdere verspreiding voorkomen. Ook genereert de tool alerts die beveiligingsspecialisten op de hoogste brengen wanneer een met malware geïnfecteerd bestand naar Box wordt geupload.

Scannen op malware

Box Shield zorgt voor bovenstaande beveiligingsmaatregelen door alle bestanden op malware te scannen op het moment dat zij naar Box worden geupload. Daarnaast worden regelmatig scans uitgevoerd van al bestaande bestanden binnen de Box-omgeving van klanten om ervoor te zorgen dat geen enkel bestand is geïnfecteerd.

Wanneer onverhoopt toch een kwaadaardig bestand wordt gevonden, worden beheerders en securityspecialisten automatisch op de hoogste gebracht, zodat zij kunnen ingrijpen

De nieuwe functionaliteit in Box Shield komt aan het eind van deze maand beschikbaar.