Splunk breidt SignalFx APM-platform voor microservices uit

Abonneer je gratis op Techzine!

Splunk heeft zijn Application Performance Management (APM)-platform SignalFx voor microservices uitgebreid met een aantal nieuwe mogelijkheden die zich vooral richten op inzichtelijkheid. Het platform beschikt nu onder meer over tracing-functionaliteit en oplossingen rondom het container-orkestratieplatform Kubernetes.

De belangrijkste update die de data– en DevOps-specialist voor zijn SignalFx Microservices APM-platform uitbrengt is de toevoeging van de NoSample- op open standaarden en kunstmatige intelligentie gebaseerde SaaS distributed tracing-tool van het vorig jaar overgenomen Omnition. Distributed tracing is volgens Splunk een goed alternatief voor application sampling.

Met deze tool krijgen ontwikkelaars nu volgens het bedrijf nog meer inzicht in hun cloud-native omgevingen. Hierdoor kunnen zij zonder limieten makkelijker concrete zakelijke applicaties ontwikkelen en bouwen. Ook zijn op deze manier applicaties eenvoudiger voor te bereiden op toekomstige ontwikkelingen.

Kubernetes-tool

Een andere belangrijke update voor Signalfx is de toevoeging van een Kubernetes Navigator tool voor de SignalFx Infrastructure Monitoring module. De nieuwe functionaliteit maakt het mogelijk om eenvoudiger op dit platform Kubernetes clusters te draaien naast op microservices gebaseerde applicaties.

Concreet levert de module nu aanbevelingen voor het selecteren en oplossen van problemen op basis van machine learning-algoritmes die zich standaard in het platform bevinden, Ook heeft Splunk het nu mogelijk gemaakt dat workflows tussen zijn Kubernetes Navigator- Splunk Enterprise en Splunk Cloud-oplossingen nu zijn geïntegreerd. Hierdoor krijgen klanten meer inzichten en context voor al deze oplossingen.

Innovatie door microservices

De data- en DevOps-specialist wil met de uitrol van deze verbeterde tools zich meer gaan richten op het ondersteunen van microservices naast de eigen oplossingen. Nu worden deze complexe diensten vooral uitgebreid met meer inzichtelijkheid. Dit moet klanten uiteindelijk helpen om sneller te kunnen innoveren en – met open source en open standaarden – applicaties te bouwen, met elkaar te verbinden en deze in de gaten houden op welke infrastructuur dan ook.