3min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week krijg je drie USB-gadgets voorgeschoteld: een USB-bloempot om de duffe nerdkamer wat kleur te geven, een cd-vernietiger en als laatste gadget een luidruchtige USB-hub. Ook deze week veel leesplezier gewenst!

Zuurstofdonerende plant in je kamer? De USB-bloempot

Om de computernerds onder ons te redden van vergiftiging in eigen gassen, geuren en andere ongein is men op de markt gekomen met deze USB-bloempot. Wie deze gadget bestelt, krijgt een bloempot met een usb-powered groeilicht om je plant te redden in je duistere computerkamer. Ook zaadjes en de nodige bloemaarde zijn meegeleverd. Maar de makers gaan nóg verder: er is ook een cd meegeleverd met een programma dat het hele groeiproces van je plant opvolgt, samen met enkele wallpapers en wat links naar websites voor mensen met groene vingers. Wie deze in huis wil, is 20 dollar kwijt. Toch zal je nog even geduld moeten hebben, want de gadget is voorlopig uitverkocht.

Pornodiscs vernietigen? De USB-powered CD Destroyer.

Het nut van deze gadget ontgaat me volledig, maar dat ligt vast aan mij. Het apparaat is namelijk in staat om je cd’s onklaar te maken door er een, nogal vrouwelijk, patroon op te krassen. De makers van deze gadget hebben er vast nooit bij stilgestaan dat een mes, je schoonmoeder of aansteker het klusje evenzeer kunnen klaren. En dan heb ik het nog niet over de magnetron. Maar ach, het werkt op USB en dan vindt iedereen het opeens wel ok. De makers van deze cd-vernietiger prijzen het apparaat aan als dé oplossing om je cd’s te vernietigen binnen vijf seconden, dankzij de drie van carbon gemaakte naalden in het apparaat. Juist, ja…Wie toch geïnteresseerd zou zijn: de gadget kost 29 dollar.

Vrooooooarrrr! Your device has been recognised…

Iedereen kent het wel, het ‘ping’-geluidje als je een USB-apparaat aansluit op je computer. Als dat niet aan jouw kwaliteitseisen voldoet, overweeg dan eens deze USB-hub. Deze maakt namelijk een brullend motorgeluid bij het aansluiten van een USB-apparaat. Leuk als je tijdens een potje nachtelijk gamen je controller aansluit…en dus bijgevolg het hele huis wakker brult. Als wekker voor je kleine broertje zou deze gadget dan weer wel écht leuk kunnen zijn. Welke auto moest dienen voor het maken van deze gadget is niet bekend, maar dat het geen Aixam zal zijn geweest, lijkt me nogal duidelijk. De gadget is bovendien behoorlijk prijzig, voor 55 dollar is hij van jou.

Ben je de laatste tijd op vakantie geweest en heb je in het buitenland een maffe gadget gezien, die we in de roundup moeten hebben? Of heb je gewoon ergens anders een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Neem ook zeker eens een kijkje op gadget.nl voor andere leuke gadgets. Tot volgende week!