2min

Tags in dit artikel

, , ,

Red Hat heeft zijn DevOps-automatiseringsplatform Ansible Automation Platform een update gegeven. De toegevoegde functionaliteit biedt onder meer een nieuwe manier om automatiseringsresources te beheren en meer gecertificeerde automatiseringscontent. Daarnaast zijn nieuwe analytics-toepassingen toegevoegd.

Red Hat geeft veel van zijn producten een jaarlijkse update. Onlangs werd al versie 8.2 van vlaggenschip Red Hat Enterprise Linux (RHEL) gepresenteerd. Nu is het de beurt aan het vorig jaar uitgebrachte Red Hat Ansible Automation Platform. Hiermee kunnen klanten bronnen opzetten en delen voor het automatiseren van het uitrollen van applicatie-infrastructuren. Het platform moet daarbij op schaal automatisering brengen naar de zakelijke projecten en de teams die deze projecten uitvoeren of beheren.

Nieuwe functionaliteit

In de aangekondigde update van de tool, beschikbaar vanaf volgende maand mei, wordt een Automation Services Catalog toegevoegd. Deze catalogus moet klanten helpen de vereiste controle en compliance te beheren waaraan voldaan moet worden om automatisering binnen het hele bedrijf te realiseren. Hierbij zorgt de catalogus onder meer voor het lifecycle management voor alle automatiseringsbronnen.

Daarnaast wordt ook meer gecertificeerde content aan de Ansible Content Collections toegevoegd. Deze extra content maakt het makkelijker om content te gebruiken en te delen. Denk hierbij onder meer aan modules, plugins, rollen en playbooks. Inmiddels beschikken deze collecties over meer dan 1.200 gecertificeerde Ansible Modules. Deze modules zijn beschikbaar in de gecentraliseerde content repository voor Red Hat en partners Automation Hub.

Uitgebreide analyticsmogelijkheden

Verder zij er aan de laatste versie van Red Hat Ansible Automation Platform nieuwe analytics-eigenschappen en -mogelijkheden toegevoegd. Deze toevoegingen moten gebruikers een beter inzicht laten krijgen in hoe hun automatiseringsacties presteren.

Zo is er functionaliteit toegevoegd als betere filtermogelijkheden die gebruikers laat filteren tot aan de individuele Red Hat Ansible Tower-clusters en op datum. De analytics geven informatie over job stats als het totale aantal runs, de totale tijd, de gemiddelde tijd, de succesfactor en de meeste failed tasks. Andere analytics-tools kunnen daarnaast al deze informatie vergelijken met de adoptie van automatisering binnen andere organisaties.