Microsoft gaat specifieke cloudoplossingen uitbrengen voor afzonderlijke bedrijfssectoren. In eerste instantie worden hiervoor cloudoplossingen voor de zorgsector geïntroduceerd.

Met de industrie-specifieke cloudoplossingen wil de techgigant meer oplossingen bieden voor verschillende verticals. Hiermee wil het net als de andere public cloudomgevingen zijn ecosysteem verder uitbouwen.

De nu uitgebrachte oplossingen binnen Microsoft Cloud for Healthcare – nu nog in preview-  moeten organisaties binnen de gezondheidszorg helpen om beter met hun patiënten te communiceren en zorgprofessionals hun werkzaamheden te optimaliseren. Op deze manier kan de gezondheidszorg betere resultaten boeken, aldus Microsoft.

Bestaande oplossingen

Concreet gaat het om een aantal bestaande oplossingen van Microsoft die al voor deze sector bestaan, zoals Microsoft 365, Dynamics, Power Platform and Azure, inclusief Azure IoT voor het monitoren van patiënten. Deze laatste oplossing zit boven op een gemeenschappelijk data-model dat het makkelijker maakt om data tussen applicaties te delen en de verzamelde data te analyseren.

Ecosysteem

Naast diverse tools werkt Microsoft voor de gezondheidssector ook aan een ecosysteem van partners. Dit ecosysteem moet organisaties in de gezondheidssector meer gespecialiseerde oplossingen bieden. Partners die binnen dit ecosysteem deelnemen, zijn onder meer Epic, Allscripts, GE Healthcare, Adaptive Biotechnologies en Nuance.