3min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week in de Gadget Roundup weer drie leuke gadgets. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cassettedeck dat werkt via een USB-poort? Voor mensen met een hele grote CD/DVD verzameling is de tweede gadget misschien wel de oplossing tegen rondslingerende schijfjes. Met de laatste gadget maak je bij iedereen de blits, dit is namelijk een draadloos virtueel toetsenbord. Ook deze week wensen we jullie veel leesplezier!

USB Cassettedeck

Wie kent ze niet, de oude cassettes. Vroeger werden ze gebruikt als opslagmedium voor muziek. Al lange tijd worden ze niet meer gebruikt. Daar zijn tegenwoordig CD’s en muziekspelers voor. Voor de mensen die toch nog hun oude muziek op cassette via de PC wil beluisteren is dit de oplossing. Het USB Cassettedeck is namelijk makkelijk aan te sluiten op je PC, zo kun je de muziek op de cassettes omzetten naar MP3-bestanden.
De programma’s Audacity en EZ Tape Converter worden er bijgeleverd om zo makkelijk je muziek te kunnen bewerken.

Het cassettedeck maakt gebruik van het ‘Plug-and-play’-principe, wat inhoudt dat je er meteen mee aan de slag kan. Geen gedoe met drivers dus!
Voor deze handige gadget zul je wel even moeten sparen, deze is namelijk hier te koop voor net geen 150 euro!

CD/DVD Manager

Heb jij een grote verzameling CD’s of DVD’s dan is deze gadget een goede oplossing om je schijfjes netjes te bewaren. Geen rondslingerende CD’s of DVD’s meer in huis maar nu alles in de CD/DVD Manager. Deze gadget, met een afmeting van 37x39x18cm, beheert al je CD’s en DVD’s.

Je verbindt hem via een USB-verbinding met je computer, daarna kun je al je CD’s en DVD’s in de CD/DVD Manager stoppen die ze dan opbergt. Via een programma op de computer kun jij zelf selecteren welke CD of DVD je nodig hebt, deze komt dan met één druk op de knop uit het apparaat geschoven.
De CD/DVD Manager heeft een capaciteit van 150 schijfjes.

Voor de echte die-hards die nog meer schijfjes hebben is er ook een oplossing. Het is namelijk mogelijk om maximaal 127 CD/DVD Managers met elkaar te verbinden. Zo kun je 19050 schijfjes opbergen zonder ze kwijt te raken. Op deze manier zijn ze ook binnen enkele seconden terug te vinden via de computer.
Deze leuke maar vooral handige gadget is verkrijgbaar bij Gadgets en Trends voor het bedrag van 125 euro.

Bluetooth Virtual Keyboard

Altijd al een toetsenbord bij je willen hebben? Dan is het Bluetooth Virtual Keyboard echt iets voor jou! Dit apparaatje is slechts 90x34x24mm en projecteert een virtueel toetsenbord op elke ondergrond. Hij is te gebruikem in combinatie met bijvoorbeeld een PDA, deze moet dan wel beschikken over Bluetooth.

Het apparaatje projecteert door middel van infrarood technologie een toetsenbord op ware grootte. Hij is dan te gebruiken als een gewoon hardware toetsenbord. Met deze gadget heb je geen gedoe met kabels en maak je bij iedereen de blits!
Het Bluetooth Virtual Keyboard is hier verkrijgbaar voor 179 euro.

Ben je op school een leuke, grappige of rare gadget tegengekomen? Of heb je gewoon ergens anders een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Neem ook zeker eens een kijkje op gadget.nl voor andere leuke gadgets. Tot volgende week!