3min

Tags in dit artikel

, , ,

Ook deze week een handvol nieuwe gadgets: een resolutie-installer voor je Playstation 3, een gaming vest die je pijn doet lijden en als laatste een mesje op je clamshell verpakkingen te openen. Veel leesplezier!

Je Playstation 3-resolutie in enkele minuten: de e-Setter

De Playstation 3 mag dan wel in staat zijn hele mooie beelden weer te geven, soms zullen gamers zien dat ze geen beeld hebben als ze hun Playsation 3 van televisie veranderen. Dat komt omdat de uitvoerresolutie van iedere televisie anders is. In dit geval moet je de Playstation 3 resetten naar haar originele instellingen, waarna je hem kan aansluiten op de andere televisie. Op dat moment zal de Playsation 3 automatisch haar resolutie aanpassen. Dit is natuurlijk een omslachtige en tijdrovende bezigheid en kan heel makkelijk omzeild worden met de "e-Setter" (het is eens wat anders dan iSet of iSetter). Het gebruik van de e-Setter is net zo eenvoudig als haar design: elke knop is een andere resolutie die je kan gebruiken voor je Playsation 3, waardoor deze nu erg snel ingesteld kan worden.

Realisme=pijn: TN Games gaming vest

Games worden steeds realistischer en daarbij hoort natuurlijk ook echte pijn. Deze vest, voorzien van force feedback laat je delen in de pijn die je virtueel character ondergaat wanneer hij nóg maar eens neergeschoten wordt, kennismaakt met de vuist van een tegenstander of wordt afgemaakt in WWE. De vest huist acht sensoren die met een ingebouwde compresser verschillende vlakken kunnen vullen met lucht, waardoor deze een druk kunnen uitoefenen met een equivalant van 4,5 kg. Je broertje pesten door over hem te rijden met een tank in één of ander oorlogsspel zal dus niet het gewenste effect hebben. Helaas. Te koop voor 169 dollar bij TN Games.

Gedaan met clamshells: het clamshell-mes

Wie vaak kleinere accessoires voor zijn pc koopt, weet dat deze vaak in een vervelende "clamshell" verpakking zitten. Deze zijn allesbehalve makkelijk om te openen en veroorzaakten in het verleden al heel wat problemen met het terugbrengen van een product (u weet wel: "niet tevreden, geld terug", maar enkel in een onbeschadigde verpakking…). Tot voor kort grepen de meeste mensen naar de schaar bij het zien van deze oorlogsbunker, maar met deze gadget is dat niet langer nodig. In nauwelijks enkele seconden zou je de verpakking moeten open krijgen met deze vlijmscherpe tool. Te koop voor een luttele vijf dollar. En hoewel hij vooral voor clamshell verpakkingen is bedoeld, zijn ook die plastic hoesjes van je nieuwe DVD of een toegekleefde doos geen probleem meer!

Zo, dit was het dan alweer voor deze week. Ben je zelf een leuke gadget tegengekomen op internet of in het echte leven (als je dat hebt, tenminste), laat het ons dan gerust weten via pm. Ook kan je altijd terecht in het Telefonie & Gadgets-subforum. Tot volgende week!