1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het forum van het Finse bedrijf F-Secure is gisteravond gecrackt en gedafecet door Turkse crackers. De aanvallers waren waarschijnlijk Turkse nationalisten. Ze plaatsten een link op het forum naar turkmilliyetcileri.org en boden malafide software aan.

De oorzaak ligt niet zozeer aan het feit dat de servers van F-Secure onbeveiligd waren, maar doordat de forumsoftware niet up-to-date was. Negen dagen geleden is er namelijk stilletjes een patch voor een serieus beveiligingslek verschenen. De crackers zochten dan ook naar oude forumsoftware van Image Forums 2001, de betreffende software, en kwamen terecht bij F-Secure.

De defacement werd al snel gemeld op verschillende fora. Volgens verschillende gebruikers bood het forum ook malafide programma’s aan, deze worden nog onderzocht door antivirusbedrijven omdat het nog onbekende malware is. F-Secure vond het natuurlijk erg gênant. Het forum is enkele uren uit de lucht geweest, maar is nu weer te bezoeken. Naast F-Secure zijn waarschijnlijk meer fora slachtoffer geworden van de crackers.