3min

Tags in dit artikel

, ,

De CES 2008 in Las Vegas ligt alweer even achter ons, dus dit keer weer een traditionele gadget roundup. We beginnen met een wekker die je alleen van het alarm afkrijgt als je goed kunt richten, daarna bespreken we een luidruchtige bidon voor op je fiets en als laatste een stukje retro audio in een modern jasje.

Laser Target Alarm Clock: begin je ochtend scherp

We hebben in vorige edities van de gadget roundup al vaker aparte wekkers besproken, waaronder een wekkers die pas stopt met het alarm als je een puzzeltje in elkaar gezet hebt of een wekker die ervandoor gaat op de gezette tijd, zodat je uit je bed moet komen om het achterna te gaan. De Laser Target Alarm Clock heeft eenzelfde soort doel, namelijk voorkomen dat je weer doorslaapt nadat je de wekker stil hebt gekregen.

De wekker zelf ziet er niet heel bijzonder uit, maar bovenop de wekker staat een mannetje die een schietschijf vasthoudt. Bij de wekker wordt ook een laserpointer meegeleverd die je naast je bed kan leggen. Als de wekker afgaat is het de bedoeling dat je met de laserpointer precies het midden van de schietschijf raakt, daarna zal de wekker uitgaan. Volgens de fabrikant moet je je zo goed concentreren op het raken van de roos dat je meteen goed wakker bent en dus niet verder gaat slapen. Ondergetekende is een notoire doorslaper en heeft zo zijn twijfels over deze uitspraak, maar als jij er wel vertrouwen in hebt kun je de wekker aanschaffen via UrbanTrend, een prijs is helaas nog niet bekend.

Bike to Beach Bicycle Speaker: muziek voor onderweg

We hebben het twee gadget roundups kunnen uitstellen, maar het moest er een keer van komen dat er weer een iPod accessoire in deze rubriek zou belanden. Dit keer is het de iHome2GO iH85B, oftewel de Bike to Beach Bicycle Speaker. De iH85B is een waterdichte iPod-houder met een ingebouwde speaker die nog het meest wegheeft van een bidon. Dat is overigens ook de bedoeling van de fabrikant geweest, want zo kun je de iH85B eenvoudig in de bidonhouder op je frame plaatsen, of je monteert de meegeleverde houder op je frame.

iHome2GO levert ook nog een afstandsbediening mee die je aan het stuur kunt bevestigen. Daarmee kan het volume harder en zachter gezet worden en door de nummers gebladerd worden. Bijkomend voordeel van de speaker is dat je als fietser geen oordopjes meer hoeft te dragen en naar muziek kunt luisteren terwijl je ook nog de geluiden van het verkeer om je heen hoort. Bijkomend nadeel is natuurlijk dat de rest van je omgeving ook ongewild kan meeluisteren met de muziek. De iH85B is geschikt voor vrijwel alle iPods, met uitzondering van de Shuffle en is voor 79,99 dollar verkrijgbaar via iHome2GO.

Cassette MP3 Player: moderne retro

Kort nadat de eerste portable cd-spelers op de markt kwamen, verschenen de eerste cassettebandjes met een audio-aansluiting, die het geluid van de cd-speler ook konden afspelen op een cassettedeck in de auto. Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een cd-speler in de auto en de meeste cd-spelers kunnen ook overweg met mp3-cd’s. Toch denkt de Chinavasion dat er nog markt is voor een gelijksoortig product.

Het bedrijf heeft namelijk de Cassete MP3 Player in het assortiment, wat zowel een stand-alone MP3-speler is, maar ook te gebruiken is in de klassieke cassettedeck. Het apparaatje heeft geen intern geheugen, maar kan overweg met SD-kaartjes tot twee gigabyte. Het apparaatje werkt verder op een lithium-ion batterij en heeft een USB 2.0 aansluiting voor als je geen cardreader bij de hand hebt. Eenmaal in de cassettedeck thuis of in de auto, zou de speler ook moeten werken met de standaard bediening van de cassettedeck. Het apparaatje kost 21,62 dollar en is verkrijgbaar via Chinavasion.

Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, of heb je gewoon ergens een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Dat was de Gadget Roundup voor deze week, tot volgende week!