2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft op de CeBIT ’08 in Duitsland acht iF product design awards voor verschillende producten gewonnen. Het bedrijf uit Cupertino zond negen producten in voor de competitie.

Het is geen geheim dat het voor Apple van groot belang is dat haar producten een mooi design hebben. Daarnaast hecht Apple ook grote waarde aan de functionaliteit van dit design. In totaal werden er 2771 producten ingestuurd, waarvan er 821 in aanmerking kwamen voor een award. Uiteindelijk vielen acht van de negen inzendingen van Apple in de prijzen.

Apple heeft onder andere gewonnen met de iPod nano, iPod Classic en iPod Touch. De nano ontving een prijs voor het minimalistische, maar moderne design, hoewel de jury van mening was dat het een krachtige en bovendien intuïtieve interface bevat. De Classic werd geprezen om de voortzetting van een lange traditie iPods. De Touch, hoe kan het ook anders, kreeg een prijs voor haar design en de technische innovatie voor met name het touch-screen.

Ook de iPhone en de zeer dunne iMac vielen in de prijzen. De iPhone kwam volgens de jury in aanmerking voor een award vanwege de solide bouw en omdat het product ‘simpelweg sensationeel’ is. De iMac noemt men een typisch Apple product, waarbij technische innovatie en esthetiek gecombineerd worden.

Naast de iPod-lijn, iPhone en iMac vielen ook de nieuwe Apple toetsenborden in de smaak bij de jury. Zij prezen het design en de aangename houding tijdens het typen. De bluetooth-versie van dit toetsenbord kreeg nog een extra vermelding vanwege de ingebouwde functie om de batterij te sparen wanneer het niet gebruikt wordt. Het toetsenbord schakelt zichzelf bij lange inactiviteit automatisch uit.

Andere prijswinnaars waren Loewe met een drietal LCD-tv’s, Canon met een LCD DISPLAY Projector, Canon met haar EOS-1D Mark III camera, Phonak met de proVocanto headset, De Caplio GX100 camera van Ricoh, Tatung met een draadloze VoIP telefoon, de Power Pack van Nokia, een flexibel display van Bloomberg, de USBCELL van Moixa Energy en nog een groot aantal andere producten. In totaal werden er 50 awards uitgereikt, het juryrapport is hier te downloaden.