Deze week werden de British Technology Awards 2008 uitgereikt. Apple viel maar liefst vijf keer in de prijzen dit jaar, waarvan vier keer voor de iPhone. In totaal werden er prijzen vergeven in dertien verschillende categorieën.

De British Technology Awards worden jaarlijks georganiseerd door Incisive Media, uitgever van de technologie-tijdschriften Computeractive en Personal Computer World. De stemming geschiedt niet door een vakjury, maar door het Britse volk zelf.

De eerste prijs kreeg Apple voor de iPhone in de categorieën ‘Best Mobile Technology’, Gadget of the Year’, ‘Most Stylish Technology’ en tot slot ‘Technological Innovation of the Year’. Ook iTunes viel in de prijzen en sleepte de eerste prijs in de categorie ‘Best Music Technology’ in de wacht.

De prijs voor ‘Best Gaming Technology’ ging naar de Nintendo Wii. Het Britse volk benoemde de BBC iPlayer in de categorieën ‘Best Home Entertainment Technology’ en ‘Best Online Technology ‘ met de eerste prijs. De prijs voor ‘Best Technology for Kids’ kwam in handen van de Nintendo DS.

Ook auto-fabrikant Toyota viel in de prijzen. Volgens het Britse volk is de Toyota Prius de ‘groenste technologie’. De Asus Eee PC mag de eerste prijs voor ‘Business Technology of the Year’ in zijn zak steken. Google Maps kreeg de award voor de technologie waar mensen niet zonder kunnen en de prijs voor beste retailer ging tot slot naar webwinkel Amazon.