2min

Dell Technologies heeft zijn Hyper-Converged Infrastructure (HCI)-portfolio van een flinke upgrade voorzien. Het gaat hierbij om nieuwe PowerEdge-servers, nieuwe software-opties en een preview van Azure Stack OS.

De upgrade van het HCI-portfolio geldt voor alle lijnen binnen het portfolio: Dell EMC VxRail met VMware-virtualisatiesoftware, het Dell EMC PowerFlex-portfolio en het Dell EMC Azure Stack HCI series-portfolio waarmee bedrijven de public cloudomgeving van Microsoft on-premises kunnen uitrollen.

Hardware-updates

Op hardware-gebied komen er nieuwe Dell PowerEdge-servers voorzien van derde generatie Intel Xeon Scalable CPU’s. De processors moeten tot 20 procent betere prestaties leveren. Daarnaast beloven de processors een hogere geheugenbandbreedte voor data. Dit verhoogt de rekenkrachtcapaciteit, waardoor de servers ook beter kunnen worden ingezet voor applicaties die veel data moeten verwerken. Voorbeelden hiervan zijn applicaties als AI, machine learning en analytics.

Software

Op softwaregebied krijgen de diverse HCI-portfolio’s van Dell Technologies verbeteringen rond lifecycle management in onder meer de VxRail HCI Systems Software, PowerFlex Manager en Azure Stack HCI. Onder meer wordt hierbij de VxRail HCI Systems Software nog beter ondersteund voor diverse VMware-oplossingen, zoals NXT en Tanzu. Ook krijgen de diverse oplossingen meer securityfunctionaliteit.

Updates gericht op Azure Stack

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat Dell Technologies zijn Dell EMC Azure Stack HCI series-portfolio de komende tijd van de nieuwste versie van het cloudplatform voor on-premisesomgevingen gaat implementeren. Hiervoor komt de techgigant nu met een preview van de nieuwste versie van het Azure Stack HCI OS. Dit HCI-besturingssysteem voor de on-premisesversie van de public cloud van Microsoft biedt vooral veel nieuwe functionaliteit op het gebied van security. Denk hierbij onder meer aan toepassingen als Secured-core server en Infrastructure Lock met behulp van OpenManage-integratie voor WAC. Dit moet, volgens Dell Technologies, ongewilde veranderingen aan de HCI-clusterinstellingen voorkomen.