2min

Dell Technologies heeft zijn portfolio Dell EMC Integrated Systems for Microsoft Azure Stack HCI van nieuwe updates voorzien. De hardwaretoepassingen beschikken nu ook over op AMD EPYC-processors gebaseerde configuraties.

Dell Technologies biedt met zijn Dell EMC Integrated System for Azure Stack HCI-portfolio specifieke hardwaretoepassingen die klanten kunnen gebruiken om Microsoft Azure Stack op een Hyper-Converged Infrastructure (HCI)-platform te draaien.

Azure Stack is de oplossing van de techgigant die bedrijven een volledige replica van de Azure public cloudomgeving in hun eigen on-premises datacenters laat draaien. Dit geeft hen een eigen private cloudomgeving, zodat zij niet de gewoonlijke public cloudomgeving hoeven te gebruiken. De specifieke hardware van Dell Technologies biedt hiervoor onder meer de onderliggende rekenkracht, netwerktechnologie en storage.

Hardware-configuraties

In de nu aangekondigde update van het portfolio zijn twee nieuwe configuraties aangekondigd op basis van AMD EPYC Gen 2-processors. Deze configuraties, de AX-6515 en de AX-7525, zijn volgens Dell Technologies specifieke nodes die vooral meer ‘exotische’ workloads kunnen draaien. Denk daarbij aan workloads voor transacties en voor analytics die weinig infrastructuur nodig hebben.

Daarnaast is de security ingebakken op processor-niveau met de Infinity Guard-technologie van AMD. De security wordt verder gecomplementeerd door Dell-tooling als Bitlocker & Shielded virtuele machines (VM’s), Secure Erase, Secure Boot en Lock Server Configuration en vanzelfsprekend de laatste firmware.

Vereenvoudigd beheer

Naast de uitgebreide hardwaretechnologie brengen de nu uitgebrachte AMD-configuraties ook een hoop verbeteringen mee op het gebied van software. Vooral om het inregelen van de configuraties en het afleveren van de workloads op de juiste plaats verder te automatiseren, geeft Dell Technologies aan. Alle softwareverbeteringen zijn erop gericht de werkzaamheden van de beheerders te vergemakkelijken.

Software-updates

Onder andere gaat Dell Technologies het Azure Stack HCI OS op alle Azure Stack HCI systems, niet alleen dus op de nu aangekondigde AMD-systemen, standaard voorinstalleren. Verder heeft de techgigant zijn eigen OpenManage-software met de Microsoft Windows Admin Center-extensie in Azure Stack HCI  geïntegreerd. Dit moet beheerders helpen om taken als het updaten van het besturingssysteem, de firmware en de drivers te automatiseren.

De Dell EMC Integrated Systems for Microsoft Azure Stack HCI op basis van AMD-processors zijn nu leverbaar.

Tip: Dell Technologies vereenvoudigt VxRail HCI-portfolio met update