Juniper Networks heeft de leverancier van cloudgebaseerde Network Access Control (NAC)-diensten WiteSand overgenomen. Het porfolio moet het klanten makkelijker maken op basis van zero trust de toegang tot hun netwerken te bewaken.

De oplossingen van WiteSand zijn cloudgebaseerd, zodat securityspecialisten makkelijker de NAC-diensten kunnen uitrollen en beheren. Ook kunnen zij hiermee de kosten verlagen en de schaalbaarheid vergroten.

De verkregen diensten, gebaseerd op AIOps, vormen een alternatief voor de traditionele NAC-diensten. De traditionele diensten zijn vaak gebaseerd op fysieke on-premises appliances en andere hardware. Bovendien gebruiken de appliances vaak monolithische code of software die zich moeilijk laat integreren met andere (cloud)oplossingen. Dit maakt deze NAC-diensten complex, moeilijk uit te rollen, te beheren en zeer kostbaar en moeilijk op te schalen. Allemaal zaken die de cloudgebaseerde oplossingen van WiteSand oplossen.

Integratie in Mist AI-portfolio

Het is de bedoeling van Juniper Networks dat de WiteSand-technologie wordt geïntegreerd in het eigen Mist AI-portfolio. Deze integratie moet uiteindelijk constante verbeteringen opleveren van de Mist AI Engine en de verschillende cloudgebaseerde diensten die deze levert. Denk daarbij aan de clouddiensten Wireless Assurance, Wired Assurance, de Marvis virtuele assistent en het recent gelanceerde IoT Assurance voor schaalbare beveiliging voor IoT-netwerken.

Tip: ‘AI helpt de ontwikkeling van een echt self-driven network’