Juniper Networks heeft onlangs SD-WAN-specialist 128 Technology overgenomen. Hiermee krijgt Juniper Networks een virtueel softwareplatform in handen voor het ondersteunen van grote netwerken. De technologie wordt geïntegreerd in het Mist-portfolio.

Met de overname van 128 Technology krijgt Juniper Networks slimme netwerktechnologie in handen waarmee een WAN-connectiviteit aan zakelijke klanten kan worden geleverd. De technologie gebruikt intelligente (AI) en flexibele beslissingen op basis van realtime gebruikssessies en zakelijke policies. Dit in plaats van de vaak statische policies waarmee netwerken worden ingericht. Dit moet uiteindelijk betere prestaties en lagere operationele kosten opleveren dan traditionele WAN -router- en SD-WAN-oplossingen.

Technologie 128 Technology

Het platform van 128 Technology kan automatisch de paden optimaliseren die data gebruiken om zich door het netwerk te bewegen. Daarnaast beveiligt het virtuele platform data in een zero-trust-benadering. De virtuele router die het platform eigenlijk is, versleutelt het dataverkeer, voert authenticatie uit en verwerkt alleen netwerkverzoeken die aan de security policies van het bedrijf beantwoorden. Alle andere verzoeken worden automatisch geweigerd.

Integratie met Mist AI-portfolio

De technologie van 128 Technology wordt volledig in het Mist AI-portfolio van Juniper Networks geïntegreerd. Dit vanwege de AI-Driven Enterprise-strategie die het bedrijfs nastreeft. Meer concreet moet de integratie leiden tot meer efficiëntie. Juniper Networks betaalt 450 miljoen dollar (381 miljoen euro) voor de overname van 128 Technology.

Tip: ‘AI helpt de ontwikkeling van een echt self-driven network’