2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nog geen aankondiging van Duke Nukem Forever, ook niet van een Xbox Live Arcade-versie van de klassieker Duke Nukem 3d, maar de naam van softwaremaker Apogee is al een tijdje niet meer uitgesproken in gamekringen. Toch zijn ze terug.

Een verklaring op de website van Apogee laat weten dat men bezig is met de ontwikkeling van diverse games voor de Nintendo DS en PlayStation Portable met als meest aansprekende titel de Duke Nukem Trilogy, bestaande uit "Chain Reaction", "Proving Grounds" en "Criticall Mass".

Volgens Apogee zullen deze spellen dezelfde verhaallijn delen op zowel de DS als PSP. Toch zullen beide versies aangepast zijn op de kracht van beider platform om een unieke game-beleving te creëren met gebruik van 3d-textures, modellen en lichteffecten maar ook multiplayer-mogelijkheden en bizarre wapens.

Misschien dat de jongere lezers niet bekend zijn met de naam Apogee. Toch stond het softwarehuis aan de basis van alle moderne games met de moeder van alle FPS Wolfenstein 3d, maar ook met Doom, Commander Keen en Duke Nukem 3d.

Titels van Apogee stonden bekend om hun demo’s die je lieten hunkeren naar meer. Het bekende "Unlock the full game" is een tactiek die nog steeds bekend is op zowel Xbox Live als het PlayStation Network.

Maar ouderwets wordt weer nieuwerwets. Apogee-medeoprichter Scott Miller is van mening dat het bedrijf in de vorige eeuw pionierde op games-gebied en dat deze spellen weer helemaal terug zijn.

"Ik zou me geen betere personage kunnen bedenken dan Duke om een nieuw tijdperk in te luiden voor Apogee", aldus Terry Nagy, mede-oprichter en COO van Apogee. Release-data zijn op dit moment nog niet bekend.