Vorige week stuurde de Amerikaanse krant The Dallas Business Journal het bericht de wereld in dat Duke Nukem Forever nog dit jaar zou verschijnen. Ook beweerde het blad dat de game zou verschijnen op de drie grote platformen: PC, Xbox 360 en Playstation 3.

"We hebben dan wel internationale doelen en data, zoals elke ontwikkelaar trouwens, maar wij zijn nog niet bereid om die te delen. The Dallas Business Journal nam blijkbaar aan dat we hen –in de plaats van aan de gamepers- een officiële releasedatum meedeelden of dat we zelfs niet in staat zijn om een officieel bericht de wereld in te sturen. Dat weten we dan ook alweer", haalde 3D Realms uit naar The Dallas Business Journal.

"De releasedatum blijft zoals hij was: wanneer de game klaar is en wanneer wij er klaar voor zijn. Ook over de platforms willen we nog niets kwijt, daar zijn we zelfs nog niet helemaal uit. Je mag ervan overtuigd blijven dat we naar een bepaalde datum toewerken en dat de trailer die dit jaar uitgebracht werd daar iets mee te maken heeft. Vroeg of laat zullen jullie de game te zien krijgen."

"Wij willen ons verder verontschuldigen tegen over gamers en websites die hebben geleden onder deze gebeurtenissen. Soms heb je te veel vertrouwen in bepaalde mensen en neem je bepaalde dingen aan die je later duur komen te staan. Wij hebben ons lesje wel geleerd", fulmineerde 3D Realms.