2min Devops

Remedy: Alan Wake is nog steeds in ontwikkeling

Alan Wake, de psychologische thriller voor de Xbox 360, is volgens ontwikkelaar Remedy nog niet afgeschreven. Het spel werd in 2005 met veel bombarie aangekondigd door Remedy en Microsoft, maar in de jaren daarna werd het angstvallig stil rond de titel.

Remedy, bekend van de actiegame Max Payne, toonde de eerste screenshots van Alan Wake al in 2005 en de game werd door velen gezien als een potentiële topper voor de Xbox 360. In de afgelopen jaren kwam er echter weinig nieuws naar buiten, waardoor het spel al gauw in dezelfde lijstjes kwam te staan als Duke Nukem Forever, dat ook al sinds tijden op de planning staat.

Remedy: Alan Wake is nog steeds in ontwikkeling

Maar de ontwikkeling van het spel staat zeker niet stil, zo maakte Remedy CFO Mika Reini gisteren bekend op het officiële forum van Remedy. "We voelen ons verplicht jullie een kleine update te geven en onze excuses aan te bieden voor het gebrek aan updates. Dit is allemaal onderdeel van onze psychologische thriller, is het allemaal echt of nep? Nee serieus, we zijn er nog en werken hard aan Alan Wake. We zijn inderdaad al een lange tijd aan het ontwikkeling en als alles perfect zou zijn gegaan dan was er waarschijnlijk nu al een spel uit geweest. Maar het ontwerpen van een compleet nieuwe game kan moeilijk zijn en soms moet je een stapje terug doen om een stap vooruit te kunnen maken", aldus Reini.

Wanneer de game op de markt komt maakte Reini helaas niet bekend. "We willen jullie de beste entertainment bieden en doen er alles aan om dat mogelijk te maken. Dat is de manier waarop Remedy werkt. Ik weet zeker dat jullie plezier zullen beleven aan Alan Wake zodra wij klaar zijn", zo besluit Reini zijn bericht.

Bron:Techzine Redactie