Microsoft maakte in februari al bekend dat de ontwikkeling van Alan Wake voor de pc was stopgezet. Ongetwijfeld waren veel enthousiastelingen hierover teleurgesteld.

Microsoft liet destijds bij het bericht weten dat de Xbox 360 gewoon de beste manier was om het spel te ervaren en dat de pc-versie daarom in de prullenbak was gegooid. Remedy Entertainment, de ontwikkelaar komt nu echter met een andere verklaring.

De ontwikkelaar liet weten dat ze te klein zijn om aan twee grote projecten tegelijk te werken, ook werd bekend gemaakt dat er geen plannen zijn voor een pc-versie als de Xbox 360-versie eenmaal afgerond is.

"We zijn een kleine studio, met rond de 50 man. Concentreren op één platform is voor ons gewoon een stuk makkelijker, aangezien we kleiner zijn dan andere studio’s. We focussen ons op één platform en we hebben op het moment geen plannen voor een pc-versie", liet Remedy’s head of development Oskari Häkkinen weten.

De Xbox 360-versie is dus wel nog steeds onderweg en moet vanaf 21 mei in de Europese winkels liggen. Alan Wake werd al op de E3 van 2005 aangekondigd en ook een ‘limited edition’ werd aangekondigd, waarin onder andere een boek, de soundtrack, exclusieve downloadable content en een Alan Wake-avatar zit.