3min

Microsoft heeft op zijn eerste X-event sinds 2006 zijn game-lineup voor 2010 bekendgemaakt. Grootste toppers zijn Halo: Reach, Alan Wake, Fable III en natuurlijk Project Natal.

Alan Wake

Even leek het erop dat Alan Wake eenzelfde leven beschoren zou zijn als Duke Nukem: Forever, maar de game gaat er nu toch echt komen. Sterker nog, de game ligt al op 18 mei in de Amerikaanse winkels. Europeanen moeten wachten tot 21 mei. Ontwikkelaar Remedy heeft de game exclusief voor de 360 ontwikkeld. In Alan Wake gaat de gelijknamige hoofdpersoon op zoek naar zijn vermiste vrouw. Al zoekende ontdekt hij dat de verhalen uit de niet afgemaakte thrillers die hij schrijft, allemaal uitkomen. Alan zal zich tijdens zijn zoektocht moeten met een zaklamp en een shotgun moeten verdedigen tegen monsters. Tijdens het event konden de bezoekers de game al spelen, dus de eerste indrukken zullen her en der al te vinden zijn op het internet.


Halo: Reach

Halo: Reach zal deze herfst op de markt komen, maar eerst kunnen gamers gaan genieten van een multiplayerbèta van de game. Deze bèta is vanaf 3 mei beschikbaar en alleen maar beschikbaar als je de game Halo: ODST hebt. Of de multiplayer later ook toegankelijk wordt voor mensen die ODST niet hebben is vooralsnog niet duidelijk.


Project Natal

Over Project Natal is al het nodige gezegd en Microsoft koos ervoor om dat voorlopig even zo te laten. De nieuwe add-on voor de Xbox 360, die het mogelijk maakt om bewegingen en geluid te registreren, komt rond de feestdagen op de markt. Microsoft zal meer over Project Natal bekendmaken op de E3.

Overige releasedata

Microsoft kondigde verder aan dat Fable III rond de feestdagen het levenslicht zal zien. Ook Crackdown II komt dit jaar op de markt, maar wanneer precies is nog niet duidelijk.


Een aantal andere games kreeg op de X10 wel een concrete releasedatum. Zo kunnen we Tom Clancy’s Splinter Cell Conviction op 16 april verwachten, verschijnt Lost Planet 2 op 18 mei en ligt Dead Rising 2 op 3 september in de winkels.

Downloadable content

Zoals eerder bekend verschijnt de eerste DLC voor Call of Duty: Modern Warfare 2 voor beperkte tijd exclusief op Xbox Live. Een exacte datum is er niet, Microsoft houdt het op ‘deze lente’. Ook Left 4 Dead 2 krijgt dit jaar zijn eerste DLC, genaamd Left 4 Dead 2: The Passing. Deze DLC zal ergens rond de herfst verschijnen.

Overigens komt er ook voor de Dead Rising serie nog een soort exclusieve DLC op Xbox Live, namelijk Dead Rising: Case Zero. Deze korte game is een proloog op Dead Rising 2 en overbrugt het gat tussen de twee games. Wanneer deze DLC verdwijnt is echter niet duidelijk.

Xbox 360 Final Fantasy XIII Special Edition

Microsoft heeft ervoor gekozen om de lancering van Final Fantasy XIII luister bij te zetten met de lancering van een speciale Xbox 360-bundel. De bundel wordt geleverd met een 250 GB harde schijf, twee draadloze controllers, exclusieve DLC voor de game en uiteraard een exemplaar van de game.

Block Party

Microsoft gaat elke maand een nieuw thema introduceren op Xbox Live en deze maand is het Block Party op Xbox Live. In deze maand verschijnt onder andere Game Room, een nieuwe feature die Microsoft al op de CES in Las Vegas aankondigde. Deze nieuwe feature is gratis te downloaden en stelt je in staat classic games te spelen in een soort sociale omgeving. Om de games te spelen moet je wel betalen. Voor 400 Microsoft points kun je de game downloaden en op je pc en Xbox 360 spelen, voor 240 punten kun je de game op één van de twee platformen spelen en voor 40 punten kun je de game eenmalig spelen (alsof je in een arcadehal aan het spelen bent).



Verder komen er in maart nog drie games uit op Xbox Live Arcade, te weten Toy Soldiers (1200 punten), Perfect Dark (800 punten) en Scrap Metal (1200 punten).