UiPath gaat een samenwerking aan met Finastra om het voor financiële dienstverleners makkelijker te maken robotic process automation (RPA) te gebruiken. Het brengt Automation as a Service naar de Finastra cloud, dat een managed service model voor bijvoorbeeld banken en kredietverleners biedt.

Het platform van Finastra ondersteunt financiële dienstverleners over de hele wereld, om met behulp van technologie complexiteit te verminderen en efficiëntie te vergroten. UiPath kan daar met RPA een aanvulling op zijn. De UiPath-software observeert namelijk hoe werknemers een taak in een applicatie uitvoeren, zodat een softwarerobot de herhalende taak over kan nemen.

Wat houdt de samenwerking in?

Dankzij de samenwerking worden de RPA-mogelijkheden van UiPath voor Finastra-klanten beschikbaar als een beheerde diensten. Hierbij beloven de partijen voort te bouwen op de security- en compliance-principes van de cloud-gebaseerde infrastructuur van Finastra. In de financiële dienstverlening gelden, in vergelijking met andere sectoren, hoge eisen voor het opslaan en werken met data.

Tip: Hoe automatisering innovatie bevordert

UiPath wil in samenwerking met partners organisaties helpen bij de implementatie, het onderhoud en het beheer van software. Voor de samenwerking met Finastra betekent het dat de UiPath-technologie geïntegreerd wordt in bepaalde Finastra-software. Dit kan handig zijn bij de door Finastra geboden hulp bij betaalverwerking, asset management en kansen vinden voor verbeterde efficiëntie.

Middelgrote financiële dienstverleners

Volgens UiPath en Finastra zullen vooral middelgrote banken en kredietverleners van de samenwerking. Nitin Purwar, Senior Director of Banking and Financial Services bij UiPath, stelt dat zij soms niet worden bediend door de grote system integrators of platformaanbieders. Daardoor dienen ze zelf, zonder externe hulp, met automatisering aan de slag te gaan.

“Met ons Automation as a Service-aanbod binnen Finastra kunnen klanten die Finastra-oplossingen al gebruiken nu de kracht van het UiPath end-to-end automatiseringsplatform gebruiken en snel, op schaal en met ondersteuning automatiseren”, concludeert Purwar.

Tip: Haal je doelen met low-code: in gesprek met Appian, Mendix, OutSystems, UiPath en USoft