Na diverse voorstellen en veel wikken en wegen wist de developer achter het Ubuntu EEE-project een nieuwe naam voor zijn project te verzinnen, Easy Peasy wordt de nieuwe naam.

Ondanks dat de nieuwe naam alweer een tijdje bekend is, is deze pas sinds de nieuwe release van Ubuntu EEE – nu dus bekend als Easy Peasy – doorgezet. Easy Peasy is een project, gebaseerd op de Ubuntu-distributie, dat een Linux-distributie wil neerzetten die goed werkt op netbooks. Easy Peasy is al een vrij populair besturingssysteem op netbooks.

Men heeft een logo- en webdesign-contest in het leven geroepen om de nieuwe pagina’s te ontwerpen. Inmiddels is het logo al wel bekend, maar de webdesign-contest loopt nog. De huidige inzendingen hiervoor zijn hier te bekijken.

De nieuwe Easy Peasy is gebaseerd op Ubuntu 8.10, maar draait toch op een ‘custom made’ kernel van Linux. De Linux kernel 2.6.27 is namelijk hier en daar uitgebreid en veranderd. Verder is Gnome versie 2.24 meegeleverd en heeft het OS standaard ondersteuning voor diverse media-formaten.

De nieuwe Easy Peasy is hier te downloaden. Men kan doormiddel van de commandline en de package-manager ook upgraden, de handleiding hiervoor is hier te vinden.