2min

Tags in dit artikel

, , ,

Zotac, een Taiwanese producent van onder andere hardware, heeft onlangs een nieuw mini-ITX moederbord aangekondigd.

Het moederbord wordt de Zotac GeForce 9300-ITX WiFi genoemd en uit deze naam wordt meteen duidelijk dat de GeForce 9300 hier een rol speelt. Het moederbord van Zotac is namelijk gebaseerd op de GeForce 9300 IGP-chipset en deze chipset biedt ondersteuning voor DirectX 10. IGP staat voor Integrated Graphics Processor. De core van de GeForce 9300 is actief op een kloksnelheid van 450MHz en de shaders van de IGP-chipset zijn actief op een kloksnelheid van 1200MHz. In totaal zijn er zestien stream processors aan boord.

Het moederbord van de Taiwanese producent kan overweg met de volgende processoren: Intel Celeron, Pentium en Core 2 Duo/Quad/Extreme. De voorwaarde is wel dat de FSB niet hoger is dan 1333MHz bij het gebruiken van eerdergenoemde processoren.

Op het bord van Zotac zijn verschillende features aanwezig. Zo is er een slot aanwezig voor PCI-Express 2.0 x16 en zijn er twee sloten aanwezig voor het geheugen. Het gaat hier om sloten die de DDR2-standaard ondersteunen en modules tot en met PC6400 worden hierbij ondersteund. Er kan maximaal 8 GB aan geheugen geplaatst worden op het moederbord. Verder beschikt het product over WiFi en twee SATA-poorten.

Op dit moment toont Zotac het moederbord op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het moederbord is op het moment van schrijven echter nog niet beschikbaar voor de consument. Men verwacht dat het moederbord van Zotac ergens vanaf februari beschikbaar zal zijn voor de consument. De adviesprijs van het moederbord zal naar verluidt en volgens bronnen ongeveer 120 euro bedragen.