2min

Tags in dit artikel

, , ,

Nadat we vrijdag een foto publiceerden van de mogelijke nieuwe Mac mini, werd meteen gesuggereerd dat de foto nep was. Korte tijd later dook er ook een video op die dezelfde kenmerken als op de foto laat zien.

De authenticiteit van de foto waarop de achterzijde van de Mac mini te zien is, werd al snel in twijfel getrokken door verschillende websites. Zo zouden volgens een lezer van 9to5Mac de beeldschermaansluitingen niet op gelijke hoogte met het moederbord liggen, hetgeen zou duiden op een bewerkte afbeelding.

De uitgelekte foto van de nieuwe Mac mini kwestie.

MacRumors-forumlid ‘Monthy’ publiceerde vrijdag de foto en claimde daarbij meteen te weten wat de specificaties van het apparaat zullen zijn. Volgens Monthy krijgt de mini een 2,0 GHz Intel Core 2 Duo met 3 MB L2 cache. Ook krijgt de mini 2 GB werkgeheugen en krijgt de SuperDrive een Serial-ATA-aansluiting.

Op de door Monthy gepubliceerde foto zijn dezelfde kenmerken te zien als in de video die hij eveneens vrijdag publiceerde. De op de video getoonde Mac mini lijkt vrijwel identiek te zijn aan de huidige mini. Ze delen hetzelfde ontwerp met aluminium behuizing rondom en een witte plastic bovenkant.

Verder zijn ook de eerder afgebeelde poorten op de video te zien. DVI is verdwenen en wordt vervangen door een mini-DVI-poort en een MiniDisplay-poort. FireWire heeft een upgrade gekregen naar de 800-variant die veel sneller is dan FireWire 400. En zoals eerder ook al te zien was heeft de mini geen vier maar vijf usb-poorten.

De video heeft als titel ‘Mac mini 2009 edition’, hetgeen erop duidt dat de nieuwe mini dit jaar uit zal komen. Het is niet duidelijk hoe Monthy de mini in bezit heeft gekregen. Eerder ging het gerucht al dat de nieuwe Mac mini tijdens de Macworld Expo, begin januari, zijn opwachting zou maken, maar een nieuwe mini bleef tot nog toe uit.