2min

Tags in dit artikel

, , ,

Een foto, die sinds donderdag op het internet circuleert, toont mogelijk de nieuwe Mac mini. Er gaan al enige tijd geruchten dat de kleine desktop-Mac een ingrijpende update gaat krijgen.

Op de foto is de achterkant van de, naar verluidt, nieuwe Mac mini te zien. In plaats van een ethernetpoort, FireWire 400, DVI en vier usb-poorten krijgt de nieuwe mini, zoals afgebeeld, de beschikking over een FireWire 800-poort, Mini-DVI-poort, MiniDisplay-poort, vijf usb-poorten en natuurlijk ook een ethernetpoort.

De uitgelekte foto van de nieuwe Mac mini kwestie.

Ook onthulde MacRumors-forumlid ‘monthy’, die de foto publiceerde, al enige specificaties van de nieuwe mini. De computer krijgt, niet verrassend, een Intel Core 2 Duo aan boord met 3 MB L2 cache welke op een kloksnelheid van 2,0 GHz zal draaien. Ook een verdubbeling van het aantal werkgeheugen naar 2 GB maakt deel uit van de nieuwe mini. Tot slot zal de Super Drive een Serial-ATA-aansluiting krijgen.

Geruchten over een nieuwe Mac mini doen al enige tijd de ronde. Op een gegeven moment was er zelfs sprake van een ‘end of life’-status hetgeen betekent dat het product niet meer verkocht zal worden. November vorig jaar echter meldde een medewerker van Apples telefonische ondersteuning aan een klant dat hij ‘nog even geduld’ moest hebben en dat Apple zich ‘bewust is van de populariteit’ van het apparaat.

Volgens AppleInsider is dit niet de eerste foto van een vermoedelijk nieuwe Mac mini. Wel is het de eerste foto die door iedereen te bekijken is. De redactie van de Apple-nieuwswebsite kreeg naar eigen zeggen eerder al een foto van de nieuwe Mac mini in handen, maar werd gevraagd deze niet te publiceren.