min

Tags in dit artikel

, ,

Afgelopen weekend heeft het Gigabyte Open Overclocking Championship 2009 plaatsgevonden in Eindhoven. In deze contest namen zes verschillende teams uit Zwitserland, Duitsland, België en Nederland het tegen elkaar op om een plek te veroveren voor de Europese finale in Praag later dit jaar.

Van de zes teams waren er twee afkomstig uit Nederland. BT Clocking en Neil & Bart vertegenwoordigden de Nederlandse trots. Voor België moesten Massman & PT1T de punten binnen zien te halen. Ocaholic uit Zwitserland en Award Fabrik en OC Hannover uit Duitsland waren de andere drie teams die deelnamen aan de contest.

BT Clocking bestaat uit Zgaab, moderator van ons subforum Casemodding, Overclocking & Cooling, en free-luck (Symon). Het team Neil & Bart bestaat uit Viss en Snot_Aap.

De zes teams moesten een zo hoog mogelijke score neerzetten in SuperPi 8M, 3DMark06 en de HDR/SM3-bench van 3DMark06. Dit werd gedaan met behulp van een Intel Core i7 940 ES, een Gigabyte EX58-UD4P, Kingston HyperX DDR3-geheugen, een Gigabyte GeForce GTX 260 OC en een voeding van Enermax met een vermogen van 1050 Watt. De hardware mocht echter niet fysiek aangepast worden, enkel de processor mocht voorzien worden van extreme koeling.

De teams kregen naar aanleiding van de behaalde resultaten in de verschillende tests punten uitgedeeld. In het uiteindelijke eindresultaat zijn Massman & PT1T op de eerste plaats geëindigd met een totaalscore van 23 punten. De tweede plaats ging naar Ocaholic, want zij wisten twintig punten te behalen. De derde positie werd behaald door BT Clocking. BT Clocking wist in totaal achttien punten te behalen. Alle behaalde resultaten van het GOOC 2009 in Eindhoven zijn hier te vinden.

Meer foto’s kunnen hier gevonden worden.