1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vandaag is er in Taipei, de hoofdstad van Taiwan, een einde gekomen aan het Open Overclocking Championship dat georganiseerd werd door Gigabyte. Het team uit Zweden wist er met de eerste prijs vandoor te gaan.

Ondanks dat het team voor Zweden uitkomt was één van de deelnemers niet afkomstig uit Zweden. Het team bestond namelijk uit Jon Sandström en Petro Korhonen. Petro Korhonen is echter afkomstig uit Finland.

Het team van Zweden wist van alle teams het beste te scoren in twee tests. In 3DMark06 en Super Pi gingen Jon en Petro met de beste score en tijd aan de haal. Door deze resultaten en de andere resultaten die geboekt zijn is het team uitgeroepen tot "overall" winnaar.

Achter Zweden eindigde Rusland. Het team van Rusland bestond uit Sargis Getemyan en Dmitry Rodionov. Rusland werd achtervolgd door team 1 van de Verenigde Staten dat derde wist te worden. Het eerste team van de Verenigde Staten bestond uit de overklokkers Ross Lapkoff en Mark LeaMaster.

Het kampioenschap was niet alleen maar voor de eer, maar er viel ook nog grof geld te verdienen wanneer men hoog in het klassement wist te eindigen. Zo kreeg Zweden een prijs van 5.000 dollar uitgereikt, Rusland een prijs van 2000 dollar en de Verenigde Staten een prijs van 1000 dollar. Western Digital deed nog een schepje bovenop de geldprijs en gaf de drie teams een VelociRaptor.