Mark Zuckerberg, één van de drie oprichters van de social-networkingssite Facebook, heeft onlangs op de officiële blog van Facebook bekendgemaakt dat de database van de website op dit moment rond de 200 miljoen leden telt.

Dat Facebook op dit moment rond de 200 miljoen leden heeft kan ook vertaald worden naar een ander schaalniveau. Het betekent namelijk dat iets minder dan drie procent van de totale wereldbevolking een account heeft op de populaire website. Als Facebook een land zou zijn, dan zou dat betekenen dat het zou behoren tot de grotere landen van de wereld. Facebook is dan, zoals het beeldmateriaal op de blog ook toont, groter dan landen zoals Rusland en Japan.

Mark Zuckerberg zegt dat Facebook tijdens de oprichting in 2004 goed van start is gegaan op het gebied van social-networking: "We werken hard aan een service die iedereen overal kan gebruiken, of ze nou een persoon, een bedrijf of een president zijn."

Facebook heeft een speciale sectie op de website in het leven geroepen om te vieren dat er 200 miljoen leden op Facebook zijn. De speciale sectie gaat met de naam Facebook for Good door het leven. Volgens Mark Zuckerberg kunnen leden van Facebook hier aan elkaar vertellen hoe ze in contact zijn gekomen met andere mensen en hoe Facebook bij heeft gedragen aan het versterken van relaties tussen mensen.