1 min

Tags in dit artikel

,

SkyTone heeft als eerste een Android-netbook aangekondigd. De netbook heeft geen hoogstaande specificaties, maar daar tegenover staat dat de netbook maar honderd dollar gaat kosten en draait op het mobiele platform van Google, Android.

De netbook, die aangekondigd is onder de naam Alpha 680, zal geleverd worden door de Chinese fabrikant SkyTone. De netbook gaat honderd dollar kosten en kan geleverd worden in de kleuren zwart, wit, geel, roze en rood. Er is gekozen voor een 533 MHz ARM11-processor, met 128 MB ram-geheugen in DDR2-formaat.Er is één gigabyte aan flashgeheugen beschikbaar voor de opslag. Er is mogelijkheid om te internetten op het apparaat, zowel via WiFi als via een UTP-kabel is ondersteund. De netbook heeft een schermgrootte van zeven inch en er is een kaartlezer ingebouwd.

Het bekijken van films op deze netbook is ook mogelijk. De netbook biedt namelijk ondersteuning voor de filmformaten MPEG1/2/4,WMV9, H.263 en H.264. Het is nog maar afwachten hoe de concurrentie reageert op deze netbook, maar de verwachting is dat men er niet wakker van zal liggen. De netbook, zoals aangekondigd, is namelijk weinig revolutionair. Meer informatie over de netbook is op de productwebsite te vinden. Er is nog niets bekend over levertijden en beschikbaarheid in Nederland.