min

Tags in dit artikel

, , ,

De eerste screenshots van een gebenchmarkte i5-processor zijn opgedoken. De Aziatische site Xfastest heeft foto’s en benchmarkresultaten gepubliceerd op haar forum.

De eerste foto’s en screenshots van een gebenchmarkte Core i5 op 2.66 GHz zijn opgedoken. De proeven werden gedaan op een reference Intel-moederbord. Naar aanleiding van de benchmark kun je de conclusie trekken dat de processor sneller zal zijn dan AMD’s Phenom X4 II 955 CPU op 3.2GHz.

Intel’s Core i5 processor.[/b]

Overigens is de Core i5 niet zo snel als een Core i7 920 maar kan dus het topmodel van AMD met gemak aan. De CPU-score in 3DMark Vantage zweeft rond de 13.700. Het kan zijn dat de finale scores anders zullen uitpakken maar echt veel verschillen zul je niet kunnen verwachten. Ook de naam ‘Core i5’ is nog steeds niet bevestigd door Intel.


Intel zal de Core i5 moeten gaan verkopen om en rond de prijs van een Phenom X4 II, dat zal dus rond 210 euro zijn. Interessant gegeven is dat de moederborden van de Core i5 ook goedkoper zullen zijn dan de Core i7 die beschikken over een duur X58-chipset en triple-channel geheugenkits.

De foto’s en screenshots van de behaalde resultaten kun je op de site van Xfastest vinden.