2min

Tags in dit artikel

,

Een aantal weken terug werden de eerste vermeende afbeeldingen van Intel’s Ivy Bridge op het internet geplaatst. Het kon niet lang meer duren of de eerste benchmark-resultaten van de nieuwe processor zouden op internet terug te vinden zijn. Vandaag is het dan zo ver.

Overklokker Coolaler heeft een Ivy Bridge Engineering Sample weten te bemachtigen en heeft op zijn website een aantal afbeeldingen van de processor geplaatst, alsook verschillende benchmark-resultaten.

Door het opdruk ‘QA-X5’ is af te leiden dat het om een processor met twee kernen en 4MB L3-cache gaat. Overigens worden deze gegevens ook bevestigd door de screenshots van CPU-Z en de BIOS. Hoewel de processor nu op 1,8 GHz. is geklokt, zullen de uiteindelijke versies van hogere snelheden zijn voorzien.

In combinatie met 8 GB aan werkgeheugen werden benchmarks gedraaid in Windows 7 Ultimate. Zo draaide Coolaler Cinebench 11.5 en SuperPi. Dezelfde tests werden ook met een Engineering Sample van de Core i5 2400 gedraaid. Deze processor heeft echter vier rekenkernen en meer L3-cache, maar geen HyperThreading. Voor een betere vergelijking wordt deze processor geklokt op 1,8 GHz. Welk moederbord er is gebruikt is helaas onbekend, waarschijnlijk zou het voor beide CPU’s wel om het zelfde bord gaan.

SuperPi werd door de Ivy Bridge-processor in 22,198 seconden afgerond, terwijl de i5 2500 hier iets korter over deed, namelijk 20,806 seconden. In Cinebench 11.5 werd door Ivy Bridge een score van 1,81 punten behaald, tegenover 2,61 punten van de i5 2400.

Vooralsnog is Ivy Bridge dus niet sneller dan Sandy Bridge, maar we hadden ook te maken met een vroege versie van de nieuwe processor. Ivy Bridge is gepland voor een release in het eerste kwartaal van 2012.