2min Devops

GitLab boekt solide resultaten in derde kwartaal van 2022

GitLab boekt solide resultaten in derde kwartaal van 2022

GitLab heeft in het derde kwartaal van dit jaar solide resultaten geboekt. De totale omzet bedroeg 108 miljoen euro (113 miljoen dollar). DevOps professionals blijven de software van het bedrijf waarderen.

De organisatie wist in het derde kwartaal 108 miljoen euro (113 miljoen dollar) in de boeken bij te schrijven. Dit is 69 procent meer dan in dezelfde periode in 2021. De koers van GitLab profiteerde en steeg na de bekendmaking met 20 procent.

De organisatie ontwikkelt softwareoplossingen waarmee DevOps professionals sneller software kunnen ontwikkelen, uitrollen, updaten en beheren.

GitLab wist in het afgelopen kwartaal meer klanten binnen te halen. Aan het einde van de periode bediende de organisatie 6.469 klanten. De gemiddelde omzet per klant bedroeg 4.766 euro (5.000 dollar), 59 procent meer dan vorig jaar.

Redenen omzetgroei

Volgens CEO Sid Sijbrandij laten de kwartaalcijfers zien dat bedrijven zich het niet kunnen veroorloven om hun software-innovatie op een lager pitje te zetten. Sijbrandij stelt dat bedrijven in tijden van economische onzekerheid vaker naar de oplossingen van GitLab kijken om kosten te verminderen.

Andere redenen zijn volgens de CEO het opvoeren van efficiëntie, versnellen van innovatie en tegemoetkomen aan de wensen van klanten. Voor het vierde kwartaal van dit jaar verwacht de organisatie een omzet van rond de 113 miljoen euro.

Tip: DevOps-oplossing GitLab is nu beschikbaar als single-tenant SaaS