Microsoft-blogger Ed Bott heeft de prijzen van Windows 7 Family Packs en Anytime Upgrades ontdekt.

Vorige week deed al het gerucht de ronde dat Microsoft een familiepakket van Windows 7 uit zou brengen, waarmee voordelig meerdere pc’s geüpgraded zouden kunnen worden, iets wat Apple ook al een tijdje doet. Nu lijkt dat gerucht bevestigd, omdat de prijzen van dit pakket zijn uitgelekt.

De prijzen zijn gelekt door winkelketen Expercom waar het Windows 7 Home Premium-familiepakket voor 136,95 dollar (98,38 euro) over de toonbank gaat. Hetzelfde geldt voor de winkel University IT Computer Sales waar hetzelfde familiepakket 144,95 dollar (104,12 euro) kost.

Hoeveel computers met het familiepakket naar Windows 7 geüpgraded mogen worden, is nog niet bekend, noch is het bekend of dit pakket naar Nederland komt. Wel is het mogelijk dat de prijzen voor de lancering van Windows 7 nog kunnen veranderen.

Overigens zijn ook meteen de prijzen van Windows Anytime Upgrade voor Windows 7 uitgelekt. Met deze upgrades is het mogelijk om bijvoorbeeld van Windows 7 Home Premium naar Windows 7 Professional te upgraden.

Voor een upgrade van Windows 7 Starter naar Home Premium moet 81,95 dollar (59 euro) neergelegd worden, een upgrade van Home Premium naar Professional kost 90,95 dollar (65 euro) en om van Home Premium naar Ultimate te gaan, moet er 137,95 dollar (99 euro) getrokken worden. Saillant detail is dat er geen Windows Anytime Upgrade voor Windows 7 Professional lijkt te zijn.