1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vandaag is Windows 7 officieel verkrijgbaar. Sommige winkels zijn zelfs eerder geopend dan de gebruikelijke negen uur. Ook is het besturingssysteem al te koop op de site van Microsoft.

De vraag is of deze versie veel positiever wordt ontvangen dan Windows Vista. Op Techzine is er al een review over geschreven waarin je kunt lezen of het besturingssysteem nu echt zo goed is of niet.

Er was bij de voorgaande versies nooit zoveel informatie beschikbaar als bij Windows 7. Dit komt er ook mede door dat Microsoft al vroeg de eerste testversie van Windows 7 heeft uit laten komen.

Op eBay en Marktplaats zijn er overigens al versies opgedoken voor een veel lagere prijs dan in de winkels. Zo is Windows 7 Home Premium daar te koop voor 99 euro, wat zo’n 100 euro lager is dan de adviesprijs. Bovendien is Windows 7 Ultimate te verkrijgen vanaf 17 euro. Dit kan als je medewerker bent van een VO-, VMBO-, MBO- of een ROC-instelling bij Slim.nl. Studenten en leerlingen kunnen de nieuwe Windows daar voor 69,75 euro kopen.

Bij Surfspot kunnen studenten en medewerkers uit het hoger en wetenschappelijk onderwijs ook goedkoop een upgrade kopen naar Windows 7 Ultimate. Studenten betalen daar net als bij Slim.nl 69,75 euro en medewerkers 18 euro. Dit is een heel groot verschil aangezien je normaal bijna 300 euro betaalt voor de upgrade.