2min Devops

GitHub bereikt mijlpaal van 100 miljoen gebruikers

GitHub bereikt mijlpaal van 100 miljoen gebruikers

Het platform groeide in tien jaar tijd van drie naar honderd miljoen gebruikers. GitHub is overduidelijk geliefd.

De oplossing werd precies tien jaar geleden door drie miljoen developers gebruikt. Toen Microsoft de organisatie in 2018 overnam steeg het aantal naar 28 miljoen. Drie maanden geleden passeerde GitHub de grens van 90 miljoen. Nu maakt de organisatie bekend dat de mijlpaal van 100 miljoen is bereikt.

Geldkoe

Zoals je waarschijnlijk weet maakt GitHub het mogelijk om code te hosten. Het platform is een thuis voor talloze softwareprojecten. Gebruikers variëren van onafhankelijke ontwikkelaars tot de grootste organisaties ter wereld. Zij slaan code op in repositories die veilig en gemakkelijk gedeeld kunnen worden met samenwerkers.

De organisatie groeit sneller dan verwacht. Voormalig CEO Nat Friedman verklaarde tijdens een keynote in 2019 dat GitHub tegen 2025 de mijlpaal van 100 miljoen gebruikers wilde bereiken. De grens is ruim twee jaar eerder dan verwacht gepasseerd.

Dat is goed nieuws voor moederbedrijf Microsoft. Hoewel de basisfuncties van GitHub nog altijd gratis beschikbaar zijn, bedraagt de jaaromzet van het platform vandaag de dag ruim 1 miljard dollar (ongeveer 920 miljoen euro). Gebruikers met vraag naar geavanceerde instellingen kunnen kiezen tussen twee betaalde licenties.

GitHub

De populariteit is te danken aan het feit lang niet iedereen een betaalde licentie nodig heeft om professioneel met het platform te kunnen werken. Niet-betalende gebruikers ontvangen waardevolle diensten, waaronder gratis veiligheidsscans van code en alerts over kwetsbaarheden.

Betalende gebruikers hebben toegang tot aanvullende diensten. Een van de belangrijkste voorbeelden is GitHub Copilot, een AI tool die automatisch coderegels suggereert en aanvult om softwareontwikkeling te versnellen.

Tip: GitHub versimpelt code vulnerability scanning